Marți a fost pornită Turbina de Gaz existentă la nivelul Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) al Ploieștiului


Primăria municipiului Ploiești informează ploieștenii că, luni (n.r. 07.02.2023), a fost pornită Turbina de Gaz existentă la nivelul Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) al orașului nostru.

Punerea în funcțiune a acestei instalații de cogenerare va permite municipiului nostru să asigure un surplus de 20% la capacitatea de furnizare a gigacaloriei la nivel SACET al municipiului Ploiești.

Simultan, Turbina de Gaz va produce și curent electric pe care administrația publică ploieșteană îl va valorifica, pe piața de profil, într-un cuantum estimat conform prevederilor legale în vigoare.

Doresc să le aduc ploieștenilor vești bune și anume că miercuri, 08 februarie a.c., vom lua licența finală și vom porni și Cazanul de abur 5 pe care l-am preluat în data 31 ianuarie a.c. de la Consiliul Județean Prahova.
Am reușit, astfel, într-un timp record, să realizăm toate testele și verificările legale necesare pentru pornirea Cazanului 5, fapt ce va permite derularea, în bune condiții, a serviciului public de alimentare cu energie termică al orașului nostru.
Nu în ultimul rând, prin punerea în funcțiune a Turbinei de Gaz trebuie să înțelegem că, pe lângă faptul că reușim să mărim puterea de livrare a gigacaloriei la nivel SACET, reușim să facem și cogenerare, asigurând în acest mod un venit suplimentar substanțial la bugetul local, prin vinderea de curent electric pe piața de profil.
Din 8 februarie a.c., tot ceea ce înseamnă sistemul de instalații la nivel SACET este în regulă și va funcționa la parametri normali, pentru a aduce, fără probleme, în casele ploieștenilor căldura și apa caldă necesare reușind să asigurăm o gestionare optimă a serviciului ploieștean de termoficare. a declarat, în acest context, primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici.

Pentru pornirea Turbinei de Gaz au lucrat specialiști în domeniu, cărora li s-a alăturat și fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, inginer Mircea Cosma, care a precizat pe o pagină de socializare:

Am fost onorat ca să ajut primăria Ploiești în rezolvarea problemei asigurării energiei electrice și termice la termocentrala Brazi, o unitate emblemă pe harta energetică a României începând cu anul 1965. Le reamintesc celor ce sunt nedumeriți că am absolvit facultatea de producție, transport și distibuție a energiei electrice și termice în 1968. Sunt autorizat în toate gradele existente în România pentru acest tip de activitate. În perioada 2004-2016 Ploieștiul nu a avut probleme cu apa caldă sau energia termică. Sunt alții care trebuie să justifice ce se întamplă din 2018 până azi. În calitate de specialist în domeniu am fost consultat și iată că reușim în baza unui program convenit inginerește să înlăturăm spectrul “înghețării “orașului Ploiești„.

Glasul Ploieștean

Next Post

Florin Pârvu - noul antrenor al FC Petrolul Ploiești!

mie feb. 8 , 2023
FC Petrolul Ploiești continuă pe linia antrenorilor proveniți din rândul foștilor jucători importanți, Florin Pârvu fiind cel care va prelua destinele tehnice ale primei echipe. În vârstă de 47 ani, Pârvu s-a născut la Ploiești și a debutat, cu Petrolul, pe prima scenă a fotbalului românesc, în sezonul 1995-1996. A […]

Citește și: