Finanțare nerambursabilă prin PNRR, de aproximativ 6,3 milioane lei, pentru management inteligent al intersecțiilor din Ploiești


Primăria Municipiul Ploiești a câștigat finanțare maximă nerambursabilă din fonduri PNRR, de aproximativ 6,3 milioane lei, pentru realizarea unui management inteligent al intersecțiilor din municipiul Ploiești.

Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat, marți, 10.01.2023, cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației.

Proiectul “Management inteligent al intersecțiilor din Municipiul Ploiești”, implementat de administrația publică ploieșteană, prin Direcția Relații Internaționale, a fost depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 10 – Fondul Local – I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), Runda 1.

Obiectivele principale ale acestui amplu proiect vizează: îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi, precum și sporirea siguranței rutiere, în zonele cu trafic rutier intens.

Astfel, se vor implementa, în orașul nostru, soluții digitale și inovatoare în managementul intersecțiilor, respectiv se va realiza asigurarea unei supravegheri video inteligente a arterelor principale de circulație și gestionarea eficientă a timpilor din traficul auto.

Valoarea totală a proiectului este de 6.297.363,98 lei, iar perioada de implementare a acestuia este de 40 de luni, de la data semnării contractului de finanțare.

Glasul Ploieștean

Next Post

Andrei Volosevici împreună cu prefectul județului Prahova au mers astăzi la Guvern pentru a cere sprijin în problema termoficării

mie ian. 11 , 2023
Primarul Andrei Volosevici și prefectul Virgiliu Nanu au mers la Guvern pentru a cere sprijin în problema termoficării după o întâlnire cu un profesor – doctor – inginer al Institutului de Studii și Proiectări Energetice. Primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, și prefectul județului Prahova, domnul Virgiliu – Daniel […]

Citește și: