Guvernul va majora salariile tuturor bugetarilor de la 1 ianuarie 2024. Creștere în două etape pentru profesori


Guvernul intenționează să majoreze salariile angajaților la stat, inclusiv demnitari, de la 1 ianuarie 2024, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență intrat în posesia ȘTIRIPESURSE.RO.

[playht_player width="100%" height="90px" voice="ro-RO-EmilNeural"]

Conform proiectului:

1.  Începând cu data de 1 ianuarie 2024, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice potrivit prevederilor legale în vigoare se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

2. Indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

3. Cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic se majorează în anul 2024 după cum urmează:

a) începând cu data de 1 ianuarie 2024 cu un procent de 13% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;

b) începând cu data de 1 august 2024 cu un procent de 7% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;

Glasul Ploieștean

Next Post

FOTO/VIDEO: Cel puțin trei morți, un copil și doi adulți, în urma incendiului de la Ferma Dacilor de la Tohani. Alte cinci persoane sunt dispărute

mar dec. 26 , 2023
Cel puțin un copil și doi adulți au murit în urma unui incendiu de proporţii izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Minorul găsit carbonizat este fiul patronului pensiunii. Complexul nu avea autorizație de securitate la incendiu. […]

Citește și: