FOTO/VIDEO: Cel puțin trei morți, un copil și doi adulți, în urma incendiului de la Ferma Dacilor de la Tohani. Alte cinci persoane sunt dispărute


Cel puțin un copil și doi adulți au murit în urma unui incendiu de proporţii izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani.

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Minorul găsit carbonizat este fiul patronului pensiunii. Complexul nu avea autorizație de securitate la incendiu.

UPDATE 11.25

ISU a  confirmat lipsa autorizației la incendiu și aplicarea unor amenzi patronului de la Ferma Dacilor, în 2019.

În anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o „verificare pe fond”, fiind identificate șase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate șase avertismente.

„Ferma Dacilor” din Tohani, care a ars în a doua zi de Crăciun 2023, aparține lui Cornel Dinicu, un om de afaceri prahovean care a declarat în repetate rânduri că afacerea pe care a început-o în urmă cu zece ani este proiectul său de suflet.

Mai mult, Cornel Dinicu povestea că intenționează să-și extindă în  2024 afacerea și dorea să deschidă un centru spa ultramodern, dar și să înființeze și un loc special unde cluburile sportive sportive din țară să poată veni să-și cantonamentele.

Amendat pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

Ferma Dacilor, unde a izbucnit, marți dimineață, 26 decembrie 2023, un incendiu de proporții, soldat până la acest moment cu trei morți și doi răniți, nu deținea autorizație de securitate la incendiu, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o „verificare pe fond”, fiind identificate șase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate șase avertismente.

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/ autorizației de securitate la incendiu”, a precizat ISU Prahova.

Deși a fost avertizat să remedieze situația, Cornel Dinicu nu a reușit până la momentul tragediei să intre în legalitate.

La ora transmiterii acestor informații, bilanțul incendiului izbuncnit la Pensiunea Ferma Dacilor din Tohani era următorul: trei morţi, între care un copil, după incendiul devastator din Tohani, în Prahova, și alte cinci persoane care se aflau în pensiune, date dispărute. Copilul decedat este fiul mijlociu al patronului Cornel Dinicu.

UPDATE ORA 12:16

Alte două victime au fost extrase carbonizate. Numărul total de victime a ajuns la cinci dintre care un copil și patru adulți.

Glasul Ploieștean

Next Post

Șeful ISU Prahova a demisionat, după incendiul de la Ferma Dacilor

joi dec. 28 , 2023
Nicolae Tudoroiu, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, a demisionat din funcţia de conducere, în urma incendiului de la Ferma Dacilor. „La solicitarea șefului DSU, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu, a cerut eliberarea din funcția de comandă deținută […]

Citește și: