Victorie pentru Petrolul Ploieşti în meci amical susţinut în cantonamentul din Turcia


Petrolul Ploieşti s-a impus în primul test al anului, desfăşurat luni, la Side, în compania formaţiei azere de prim-eşalon PFC Turan Tovuz.

Petrolul s-a impus în primul test al anului, desfășurat luni, la Side, în compania formației azere de prim-eșalon PFC Turan Tovuz. Formația ploieșteană a câștigat cu scorul de 3-2 (2-1), golurile fiind înscrise de către Gicu Grozav (27, 42) și Bart Meijers (52).

După patru zile cu câte două antrenamente, „lupii” au susținut, luni, primul joc de verificare al cantonamentului de la Side, testul fiind trecut cu brio, atâta vreme cât s-a încheiat cu o victorie, dar lăsând în urmă și ceva probleme medicale, după ce Huja și Tucaliuc s-au accidentat și au părăsit terenul pe parcursul reprizei secunde.

Meciul n-a început foarte bine pentru elevii lui Nicolae Constantin, pentru că, la una dintre primele acțiuni ofensive, azerii au reușit să deschidă scorul, Nazim (6) învingându-l pe Vâlceanu după o cursă pe stânga și un „lob” peste portarul petrolist: 0-1.

Continuarea, însă, le-a aparținut „găzarilor”, ofensiva dirijată de către Budescu începând să producă ocazii la poarta adversă. Și, pe fondul dominării petroliste, GROZAV (28) a restabilit egalitatea, fructificând, cu o lovitură de cap expediată din mijlocul careului, o centrare venită, de pe dreapta, de la Dumitriu: 1-1. Tot GROZAV (42) și-a adus echipa în avantaj cu puține momente înainte de pauză, înscriind după o pătrundere pe centrul defensivei adverse: 2-1.

Desprinderea s-a produs la șapte minute după reluare, la o fază fixă: Țicu a bătut perfect o lovitură liberă de pe stânga, iar MEIJERS (52), scăpat de marcajul advers, a trimis în plasă, cu capul, din marginea careului mic: 3-1.

Scorul final aveau să-l stabilească azerii, Huseynov (65) transformând o lovitură de pedeapsă, dar ultima parte a meciului a fost marcat de accidentările lui Huja și Tucaliuc. Huja chiar în faza ce a precedat penaltiul, atunci când, la un duel în tușă, a acuzat o problemă la genunchi, iar Tucaliuc după ce a fost atacat tare de un adversar, alegându-se cu o lovitură la piciorul stâng! Rămâne de evaluat, în orele următoare, starea celor doi jucători, sperându-se ca problemele să nu fie foarte serioase și ei să poată reveni, cât mai curând, la antrenamente.

Iată și jucătorii la care Nicolae Constantin a apelat în meciul de astăzi:

FC Petrolul (repriza 1): Vâlceanu – Achim, Olaru (cpt), Huja – Ciobanu-Vanghele, Dumitriu, Purtic, Velisar – Bratu, Budescu, Grozav.

FC Petrolul (repriza 2): Moroz – Mathaus, Meijers, Huja – Olaru, Seto, Dumitriu, Țicu – Tucaliuc, Moldoveanu, Grozav. Pe parcursul părții secunde au mai intrat Borța, Pătrașcu, Tolea, Mario Ioniță și Bucur.

Următorul test al stagiului din Turcia se va disputa miercuri, de la ora locală 15.00, în compania formației poloneze Lechia Gdansk.

Glasul Ploieștean

Next Post

Finanțare nerambursabilă prin PNRR, de aproximativ 6,3 milioane lei, pentru management inteligent al intersecțiilor din Ploiești

mie ian. 11 , 2023
Primăria Municipiul Ploiești a câștigat finanțare maximă nerambursabilă din fonduri PNRR, de aproximativ 6,3 milioane lei, pentru realizarea unui management inteligent al intersecțiilor din municipiul Ploiești. Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat, marți, 10.01.2023, cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației. Proiectul “Management inteligent al intersecțiilor din Municipiul […]

Citește și: