Ministerul Educației va verifica dacă profesorii s-au declarat vaccinați ”pe bune”


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se vor verifica datele privind vaccinarea personalului din unitățile de învățământ pentru că în ultima săptămână gradul de vaccinare la nivel național a crescut cu aproape 10%.

Cîmpeanu a declarat la Digi 24 cum se vor efectua aceste verificări:

„Pe baza unui acord cu cei care gestionează Registrul național de vaccinare, Ministrul Educației, fiind angajatorul tuturor celor din sistemul de învățământ universitar, evident că are toate datele personale. Vom avea această situație direct din RENV. Și îmi place să cred că nu vor fi diferențe”.

Ministrul Educației a găsit și o explicație pentru rata mică de vaccinare din unele școli și grădinițe.

„Acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare, acesta este adevărul. Și nu este normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi și să nu înțelegi importanța și necesitatea vaccinării”, a afirmat el.

Reamintim că astăzi s-au redeschis unitățile de învățământ unde rata de vaccinare a personalului depășește 60%.

În celelalte școli și grădinițe, elevii vor face cursurile online.

Glasul Ploieștean

Next Post

LISTA/ Inspectoratul Școlar a publicat rata vaccinării în unitățile de învățământ din Prahova

lun nov. 8 , 2021
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri dimineață ceea ce anunțase deja de joi seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: cursurile vor începe cu prezență fizică doar în unitățile de învățământ preuniversitar cu cel puțin 60% din personal vaccinat. Inspectoratul Școlar Județean a publicat, pe Facebook, lista ratei de […]

Citește și: