În parcarea Palatului Administrativ a fost montat un suport pentru parcarea bicicletelor – FOTO


În parcarea Palatului Administrativ, Casa Albă cum o cunosc ploieștenii, a fost montat un suport special pentru parcarea bicicletelor/trotinetelor.

Odată cu schimbarea vremii și intrarea începerea sezonului cald, ploieștenii care folosesc biciclete, trotinete sau alte mijloace de acest gen ca  mijloc de transport și ajung în zona centrală a orașului cu diferite probleme, au acum posibilitatea să-și parcheze bicicleta în parcarea Palatului Administrativ, acolo unde își desfășoară activitatea Consiliul Județean Prahova, Prefectura Prahova, precum și alte instituții.

Investiția a fot suportată de Consiliul Județean Prahova, iar costurile s-au ridicat la aproximativ 1300 lei.

Amintim că există și o lege, Legea 250/2020 privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice, care obligă autorităţile şi instituţiile publice să aloce fonduri pentru dotarea cu suporturi de biciclete a clădirilor publice/de utilitate publică.

Există și o sancțiune pentru autoritățile/instituțiile care nu au luat măsuri: amenzi între 2.000 și 4.000 de lei. Contravențiile sunt constatate și sancționate de către personalul autorizat al agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială.

Glasul Ploieștean

Next Post

Fără o ”minune”, Ploieștiul rămâne fără apă caldă din 13 mai. Licitația nu a fost finalizată, angajații SACET devin șomeri

mie mai 4 , 2022
Au mai rămas nouă zile până la data expirării contractului cu Veolia Energie Prahova pentru energia termică livrată ploieștenilor. Licitația pentru noul operator nu a fost nici acum finalizată, iar angajații sistemului centralizat de termoficare, care ar fi trebuit preluați de noul operator, au primit deja preavizul de concediere. Dacă […]

Citește și: