Instanţa suspendă din nou o Hotărâre a Consiliului Judeţean Prahova prin care zeci de posturi erau scoase din organigramă / Este a treia decizie care pică în instanță


Tribunalul Prahova a dispus, miercuri, suspendarea unei hotărâri adoptate în luna ianuarie de Consiliul Judeţean Prahova vizând reorganizarea aparatului de specialitate al CJ şi aprobarea unei noi organigrame, care prevede reducerea numărului de posturi. Este a treia hotărâre adoptată de consilierii judeţeni după alegerile locale din 27 septembrie care prevede renunţarea la posturi din cadrul instituţiei şi care este suspendată prin decizie judecătorească.

Tribunalul Prahova a adoptat, miercuri, o decizie care suspendă aplicarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean privind reorganizarea aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale acestuia.

„Admite în parte cererea de suspendare. Suspendă executarea hotărârii nr. 14/27.01.2021, emisă de Consiliul Judeţean Prahova, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pe pârâţi, în solidar, la plata către fiecare reclamant a câte 10 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Executorie de drept. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare”, se arată în soluţia pronunţată de magistraţi.

Decizia a fost luată după ce angajaţi ai CJ Prahova au dat în judecată instituţia, întrucât din noua organigramă aprobată de consilierii judeţeni 96 de posturi dispar.

Hotărârea nr. 14/27 ianuarie 2021 privind reorganizarea aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale acestuia este a doua tentativă a aleşilor judeţeni de a reduce numărul de posturi din instituţie. În noiembrie 2020, la scurt timp de la constituirea noii componenţe a Consiliului Judeţean Prahova după alegerile din 27 septembrie, consilierii judeţeni au adoptat hotărârea nr.140/2020 privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova, prin care dispăreau din organigramă 101 funcţii. Cu acea ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu anunţa, pe Facebook, că instituţia a făcut „reducere de Black Friday”. După ce aplicarea acelei hotărâri a fost suspendată prin decizie a instanţei de judecată, consilierii judeţeni au adoptat o altă hotărâre, care revocă prevederile hotărârii de anul trecut, are alt nume, însă finalitate similară.

O a treia hotărâre a CJ Prahova care vizează desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Pază din cadrul instituţiei, hotărâre în urma în urma căreia peste 150 de oameni ar urma să rămână fără loc de muncă, a fost suspendată tot prin sentinţă a instanţei de judecată luna aceasta.

Un alt grup de salariați au avut ieri (n.r. joi) termen pentru suspendarea hotărârii nr.14/27 ianuarie 2021, însă instanța a amânat pronunțarea pentru 1 martie 2021, iar pe data de 23 martie au termen și salariații Direcției Județene de Protecție a Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene, direcție ce a fost desființată prin hotărâre de Consiliu Județean.

Menționăm că pentru prima suspendare a Hotărârii de reorganizare a aparatului de specialitate al Consiliului Județean, instanța a decis și plata de către instituție a cheltuielilor de judecată în valoare de peste 20.000 lei, însă sumele ce vor trebui plătite din bani publici ca și cheltuieli de judecată vor fi cu mult mai mari, având în vedere pierderea de către Consiliul Județean Prahova, „pe bandă rulantă”, a proceselor cu salariații, care, pe bună dreptate, vor cere cheltuieli de judecată.

Rămâne de văzut dacă cei de la Curtea de Conturi a României vor fi sesizați/se vor autosesiza cu privire la prejudiciul creat în bugetul Consiliului Județean Prahova de autorii rapoartelor de specialitate și a vizelor de legalitate, conform cărora hotărârile au fost adoptate, contestate în instanță, iar procesele au fost pierdute.

Glasul Ploieștean

Next Post

Ion Iliescu împlinește astăzi 91 de ani. Momentele-cheie şi fotografii impresionante cu fostul preşedinte

mie mart. 3 , 2021
Ion Iliescu împlinește astăzi 91 de ani. La doar 18 ani (1948) s-a numărat printre fondatorii Uniunii Asociaţiilor Elevilor din România, iar opt ani mai târziu a pus bazele Uniunii Asociaţiilor Studenţilor din România, organizată iniţial după modelul uniunilor naţionale ale studenţilor din ţările europene, ca organizaţii profesionale ale studenţilor, […]

Citește și: