La Ploiești se dă startul Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori


Începând de astăzi și până pe data de 28 august a.c., Ploieștiul va fi gazda Olimpiadei europene de informatică pentru juniori. Competiția, care se organizează în sistem online, este organizată de către Centrul județean de excelență Prahova, Societatea de excelență și performanță în Informatică și Primăria Ploiești – care a asigurat și sumele necesare desfășurării acestui eveniment de nivel internațional.

Această olimpiadă se află la cea de-a cincea ediție, ultimele două având loc în Georgia, la Tbilisi (în anul 2020) și în Slovenia, la Maribor (în anul 2019), la ediția din acest an participând 171 de elevi din 30 de țări.

Olimpiada europeană de juniori în informatică (EJOI) este un eveniment important în dezvoltarea elitei industriei IT din statele membre UE, aceasta respectând regulile și standardele Olimpiadei internaționale de informatică.

Subliniem că organizarea la Ploiești a acestei competiții nu este întâmplătoare, având în vedere performanţele obținute de către elevii care activează în cadrul Centrului Județean de Execelență Prahova, coordonat de profesoara Dana Lica, la numeroase competiții în domeniul informaticii, aceasta având, de altfel, în cadrul organizării olimpiadei menționate, calitatea de președinte executiv.

Glasul Ploieștean

Next Post

Lucrări de trasare a marcajelor rutiere în Ploieşti

mar aug. 24 , 2021
Lucrări de trasare a marcajelor rutiere în Ploieşti Pentru a nu se perturba traficul rutier, lucrările respective se efectuează pe perioada nopții. Luna aceasta s-a semnat contractul pentru “Execuție și întreținere marcaje rutiere în municipiul Ploiești”. Contractul este în valoare de 1.131.150,00 lei fără TVA, având termen de valabilitate până la 31.12.2021. […]

Citește și: