Liviu Dragnea, reabilitat. Anunţul făcut de Comisia Penitenciare: A primit aviz pozitiv pentru eliberare!


Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova, potrivit surselor Antena3.

Liviu Dragnea, reabilitat. Dragnea a fost condamnat definitiv, pe 27 mai 2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiţionat din închisoare, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni. Fostul lider al PSD a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie.

Vineri, Liviu Dragnea se va prezenta la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde a cerut ca cele opt luni în care nu a muncit să îi fie recunoscute ca zile de lucru pentru că a avut o decizie definitivă în acest caz.

Dragnea a acuzat că i-a fost interzis dreptul la muncă, timp de opt luni, tocmai pentru a nu obţine beneficiile zilelor lucrate, astfel că a dat în judecată penitenciarul, iar instanţa i-a dat dreptate.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă, referitor la Liviu Dragnea, că “orice membru de partid care a fost reabilitat, şi-a ispăşit pedeapsa, are dreptul să îşi revendice un loc în partid”.

El menţionează însă că, în PSD, “nu a existat o tradiţie”de a-şi aduce înapoi foştii preşedinţi, ci “mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus”. Dîncu adaugă că problema ţine şi de modul în care liderul de partid a ştiut să îşi construiască echipa şi de respectul dintre lider şi ceilalţi reprezentanţi ai formaţiunii.

Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, şi-a ispăşit pedeapsa, are dreptul să îşi revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiţie în cadrul PSD-ului de a-şi aduce înapoi foştii preşedinţi. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus”, a afirmat, la Digi 24, Vasile Dîncu, referindu-se la Liviu Dragnea.

Glasul Ploieștean

Next Post

Cine este Elena Matei de la Chefi la cuțite 2021. Concurenta din echipa lui Sorin Bontea are șanse mari să câștige sezonul 9. „Îmi doresc să îi întrec pe bărbați!”

mar mai 4 , 2021
Elena Matei de la Chefi la cuțite a reușit să-i impresioneze pe jurații Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea cu un desert inedit! O tânără studentă din Ploiești le-a stins lumina chefilor cu un desert special. Elena Matei a venit la Chefi la cuțite pentru a demonstra că femeile […]

Citește și: