Mișcări importante pentru viitorul PSD. Previziuni pentru congresul din februarie, acolo unde va fi ales un nou președinte al partidului


Ieri s-a desfășurat ședința de alegeri pentru conducerea PSD Olt, acolo unde favorit era Paul Stănescu, secretarul general al PSD și președinte al organizașiei PSD Olt de 10 ani.

La conferința de alegeri au participat Marcel Ciolacu, președintele interimar al Partidului Social Democrat, dar și Sorin Grindeanu, fostul premier al României.

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat în cadrul conferinței că ”figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate. Voi cei care știți să aduceți voturi pentru PSD trebuie să faceți un pas în față fără niciun fel de frică!”, altfel partidul va deveni ”irelevant”. Declaraţia lui Grindeanu – primită cu aplauze de colegii săi – vine în contextul în care PSD se pregăteşte pentru Congres în luna februarie, vechea gardă dorind să candideze pentru funcţii şi în noua conducere a partidului.

După discursul lui Grindeanu și reacția sălii, Paul Stănescu a renunțat să mai candideze pentru un nou mandat de președinte al organizației PSD Olt, semn că a înțeles mesajul lui Grindeanu, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, până în prezent președinte executiv al organizației, rămânând singurul candidat.

Sorin Grindeanu a mai declarat că s-ar întoarce în partid, pentru un proiect „serios pentru ţară”.

  • „Eu voi reveni în politica PSD pentru un proiect extrem de serios al PSD pentru ţară şi nu voi ţine isonul unor proiecte personale ale cuiva. Dacă lucrurile astea se vor întâmpla (…) revin în PSD”, a spus, Sorin Grindeanu.

Deocamdată, Grindeanu a participat la conferință doar ca invitat, în condiţiile în care PSD i-a făcut mai multe invitaţii de a reveni în partid.

Sorin Grindeanu pare a cocheta cu această idee, dar deocamdată este încă şef ANCOM, iar asta nu îi permite să deţină o funcţie în PSD.

Voci din partid nu exclud varianta ca Sorin Grindeanu să fie susținut de mai multe organizații județene din țară și chiar să fie ales președinte al partidului la congresul din luna februarie, Marcel Ciolacu arătăndu-se reticient la ideea asumării unui eventual eșec la alegerile locale ce vor urma.

Această mișcare ar putea închega relațiile dintre PSD și PRO România, știindu-se foarte bine relația dintre fostul premier, Sorin Grindeanu, și actualul Președinte al PRO România, Victor Ponta, care, la sfârșitul mandatului de premier al lui Grindeanu, a acceptat să ocupe poziția de Secretar General al Guvernului, declarând: „Îl cunosc pe domnul Grindeanu de foarte mulţi ani, este un om onest!”, 

Victor Ponta a mai declarat la acel moment că a văzut în Sorin Grindeanu „un prim-ministru puternic, hotărât, stăpân pe ideile lui şi cu o viziune pentru viitor, pentru viitorul României şi pentru viitorul PSD, dacă PSD vrea să mai aibă viitor, motiv pentru care sunt dispus să-l ajut cu toată experienţa și cunoştinţele pe care le-am acumulat în funcţiile anterioare.”

Glasul Ploieștean

Next Post

Echipa de handbal a Consiliului Județean Prahova a obținut un egal cât o victorie, în fața unei echipe care va promova

Dum ian. 26 , 2020
Florin Ciupitu: ”Pentru noi, e un egal cât o victorie, în fața unei echipe care va promova” Sâmbătă după amiază, la Pitești, a avut loc cel de-al treilea duel din acest sezon dintre primele două clasate din seria C a Diviziei A feminine. Dacă, în primele două partide, Dacia Mioveni […]

Citește și: