O statuie a Regelui Mihai, în mărime naturală, va fi amplasată în centrul orașului Sinaia


25 octombrie este Ziua Armatei Române, dar și ziua în care s-a născut Regele Mihai I al României. În Capitală  s-a lansat un concurs internațional de sculptură pentru realizarea unei statui în mărime naturală care să îl înfățișeze pe fostul monarh.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sinaia, concursul se adresează atât artiștilor plastici din România, cât și din străinătate. Monumentul va fi realizat din bronz și îl va reprezenta pe Regele Mihai în uniforma de Mareșal al Armatei române (1945).

Statuia va fi amplasată în centrul orașului Sinaia și va fi dezvelită în data de 25 octombrie 2021, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea Regelui la Castelul Foişor, în baza protocolului semnat de Primăria orașului Sinaia, Ministerul Culturii și Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș, sub egida Familiei Regale a României.

Glasul Ploieștean

Next Post

Bogdan Toader consideră că în politică interesul echipei trebuie să primeze

lun oct. 26 , 2020
Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader este de părere că în politică, interesul comun, al echipei trebuie să fie pus pe primul loc, înaintea interesului personal. ,,Sunt social democrat și voi ramâne social democrat indiferent de funcția de demnitate publică pe care vremelnic aș ocupa-o datorită Partidului Social Democrat. Nu sunt […]

Citește și: