Ploieștenii au rămas, din nou, fără apă caldă și căldură. Intervenție la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2 de la SACET


Ploieștenii care locuiesc la bloc și sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare al orașului au rămas joi, 24 noiembrie, fără apă caldă și căldură. În această situație se regăsesc și instituțiile publice racordate la Termo Ploiești, precum spitale, școli, etc.

Astfel, s-a ajuns în această situație după ce singurul cazan de producție a apei calde și căldurii de la Termo Ploiești – CAF 2 nu a mai funcționat la parametri optimi.

În cursul zilei de ieri (n.r. joi, 24.11.2022), angajații operatorului de termoficare au făcut o intervenție neprogramată la CAF 2 (cazan apă fierbinte).

Timpul estimat pentru reluarea furnizării serviciului, conform dispeceratului Termo Ploiești, a fost inițial ora 18:00, ulterior dându-se un nou termen, ora 22:00.

Blocurile racordate la cele două puncte termice 23 August și Bucov, care au altă sursă de încălzire nu au fost afectate.

„Am vorbit cu directorul tehnic al Termo Ploiești care a raportat o avarie la cazanul de apă fierbinte. Preconizează ca întreruperea sa fie de 5-6 ore, iar cu aceasta ocazie vor efectua și revizia care ar fi trebuit să aibă loc la jumătatea lunii decembrie”, a declarat Anca Popa, viceprimarul Ploieștiului, pentru un ziar local joi, înaintea începerii ședinței de Consiliu Local.

În cursul nopții de 24 spre 25 ploieștenii nu au beneficiat de agent termic și nici de apă caldă, unii dintre aceștia revenind la bateriile instant sau boilere, caloriferele electrice sau aerotermele folosite în perioada septembrie – octombrie.

Când se dă drumul la căldură în Ploiești. Anunțul directorului tehnic de la Termo Ploiești

,,S-a lucrat toată noaptea. Au fost niște pori la țevi în interiorul CAF 2. Acolo unde țeava s-a corodat a fost înlocuită. Au fost schimbate patru țevi, iar acum se mai schimbă încă una. După ce se pune sub presiune CAF2, se verifică interiorul CAF-ului și dacă nu sunt probleme se poate relua furnizarea. Oamenii sunt la control în CAF2” , a declarat, pentru Observatorulph.ro, Ioan Dobrescu.

Întrebat când va fi reluat serviciul, directorul tehnic al Termo Ploiești a transmis:

”Estimăm ca furnizarea agentului termic să fie reluată astăzi, la orele 11.00 – 12.00″.

Glasul Ploieștean

Next Post

O nouă lovitură grea pentru justiție! Omul de afaceri Nistoroiu - Vuță Adrian achitat în instanță cu mențiunea: "Fapta NU EXISTĂ”

vin nov. 25 , 2022
Omul de afaceri Nistoroiu-Vuță Adrian s-a convins că în spatele dosarului fabricat de procurorul Topala Bogdan Teodor s-a aflat Negulescu Mircea. În data de 19.03.2019, omul de afaceri prahovean Nistoroiu-Vuță Adrian a fost audiat, în calitate de martor, mai bine de 12 ore, într-un dosar la Secția de Investigare a Magistraților […]

Citește și: