Sprijin politic pentru Ploieşti. După întâlnirea Ciolacu-Volosevici, primarul a mers la Ministerul Dezvoltării să semneze un proiect mult aşteptat


Update: Contractul a fost semnat, ieri (31.03.2023), în jurul orei 10. Alături de primar s-a aflat și prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu.

Contractul de finanțare a fost semnat la București, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice, și Administrației, în contextul în care proiectul municipalității din Ploieşti se va derula prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Valoarea totală a obiectivului de investiții amintit este de 22.622.606,60 lei (inclusiv TVA), din care: finanțare de la bugetul de stat: 14.909.854,44 lei (inclusiv TVA), iar contribuția de la bugetul local: 7.71 2.752,16 lei (inclusiv TVA).

Prin acest proiect se propune realizarea următoarele tipuri de lucrări:

* reabilitarea parții carosabile prin asfaltarea străzii;
* modernizarea sistemelor de colectare și evacuare a apelor pluviale;

* amenajarea de borduri noi la marginea drumului și înglobarea gurilor de scurgere în acestea;
* realizarea peroanelor pentru stațiile de autobuz de pe traseu;

* realizarea unei platforme betonate pentru a servi ca stații de autobuz.

Cu acest prilej, edilul șef al municipiului Ploiești și-a exprimat mulțumirile pentru sprijinul pe care prefectul județului Prahova, domnul Virgiliu Daniel Nanu, l-a acordat, în toată această perioadă, administrației publice ploieștene, prin implicarea activă în soluționarea, cât mai rapidă, a problemelor cu care s-a confruntat comunitatea ploieșteană.

Știre inițială: Un proiect mult așteptat de ploieșteni urmează să fie semnat, vineri, la sediul Ministerului Dezvoltării.

Este vorba despre lucrările de modernizare a Bulevardului Independenței, tronsonul cuprins între Gara de Sud și strada Ghe. Lazăr, obiectiv de investiții de o importanță majoră care a primit finanțare prin programul „Anghel Saligny”.

Primarul Andrei Volosevici va merge la Ministerul Dezvoltării pentru semnarea contractului, iar vestea vine la scurt timp după întâlnirea edilului cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

De altfel, PSD nu este la prima „abatere” în ceea ce privește sprijinul acordat primarului Volosevici și ploieștenilor. Și problema termiei a mobilizat atât parlamentarii PSD, cât și Prefectura Prahova, condusă de Virgiliu Nanu, care l-au sprijinit pe edil pentru a depăși blocajul birocratic și nu numai.

Se confirmă, așadar, faptul că, atunci când există sprijin politic, lucrurile pot funcționa în beneficiul cetățenilor și, oricât de rău ar suna, administrația și politicul nu pot funcționa niciodată separat. Iar în privința Ploieătiului, avem ani de exemple când bătăliile politice, animozitățile sau răzbunările ne-au transformat în victime colaterale.

Sa sperăm că, de azi înainte, lucrurile se vor așeza pentru Ploiești, „războielile” vor înceta și vom începe să construim un oras civilizat.

Glasul Ploieștean

Next Post

VIDEO: Bucătăria de acasă cu Liviu Dragnea. Emisiune online - episodul 1

lun apr. 3 , 2023
Liviu Dragnea și-a lansat duminică seara propriul canal culinar pe YouTube, „Bucătăria de acasă”. Fostul lider PSD a gătit într-un videoclip de 13 minute și la final a spus despre preparatul pregătit de el: „Este nemaipomenită! Cum făcea mama” Într-un reel pe contul de Facebook, cu câteva ore mai devreme, […]

Citește și: