Prețul barilului de petrol crește vertiginos: Omicron duce în cap economiile lumii


Preţul petrolului Brent a urcat marţi la peste 83 de dolari pe baril, susţinut de oferta limitată şi de aşteptările că creşterea numărului de cazuri de coronavirus şi răspândirea variantei Omicron nu vor deturna redresarea cererii globale, transmite Reuters.

Lipsa capacităţii de producţie în unele ţări a făcut ca suplimentarea livrărilor de către Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) să fie sub creşterea permisă în baza unui pact cu aliaţii săi, informează News.ro.

În ceea ce priveşte cererea, preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat marţi că se aşteaptă ca impactul economic al variantei Omicron să fie de scurtă durată, adăugând că trimestrele următoare ar putea fi foarte pozitive pentru economie după ce Omicron se va diminua.

Cotaţia ţiţeiului Brent a urcat cu 2,6 dolari, sau cu 3,22%, până la 83,46 dolari pe baril, la cel mai ridicat nivel de la începutul lunii noiembrie, după ce a pierdut 1% în sesiunea anterioară.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 2,75 de dolari, sau cu 3,5%, la 80,97 dolari pe baril, de asemenea cel mai mare nivel de la mijlocul lunii noiembrie. Luni, cotaţia petrolului WTI a scăzut cu 0,8%.

”O combinaţie de fapte, că cererea va fi mai puternică decât era anticipat şi că oferta OPEC ar putea să nu crească la fel de repede ca cererea este motivul pentru care cresc preţurile”, a declarat Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group.

Economiile majore au evitat revenirea la restricţii severe, chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus a crescut.

Glasul Ploieștean

Next Post

Evenimentele omagiale dedicate personalităţilor culturii prahovene şi naţionale, desfăşurate şi în mediul virtual, pe paginile de facebook ale secţiilor muzeale

mie ian. 12 , 2022
Cu prilejul celei de-a XII-a ediții a Zilei Culturii Naționale şi împlinirii a 172 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile sale vă invită în perioada 12-15 ianuarie 2022, să participaţi la următoarele evenimente omagiale dedicate personalităţilor culturii prahovene […]

Citește și: