Prețuri NESIMȚITE pe litoralul românesc. Cât costă un șezlong și cât costă un loc pentru cearșaf


Sezonul a pornit pe litoralul românesc, iar bătaia de joc este în floare. Oamenii se plâng de sumele uriașe pe care trebuie să le scoată din buzunar pe mâncare, cazare, șezlonguri.

Se pare că și într-o stațiune mai modestă, cum este cea din Eforie Nord, lucrurile au luat-o razna.

Un român s-a arătat revoltat de faptul că, în Eforie Nord, pentru o porție de cartofi, o ceafă de porc și doi cârnați a trebuit să plătească 97 de lei. Pe lângă prețul exorbitant, bonul fiscal eliberat părea făcut în ”dorul lelii”, pe acesta fiind trecut un kg de cartofi și jumătate de kilogram de cârnați, fără ceafa de porc, dar și cantități total diferite față de ce a primit clientul.

Stațiunea Mamaia a ajuns atât de scumpă, încât turiștii deja o evită. Patronii restaurantelor și teraselor au ajuns să ofere discounturi de 20% la toată nota și meniul zilei la doar 29 lei.

Vamaioții au urcat prețurile la nivelul celor din Mamaia Nord. 60 de lei costă să închiriezi un șezlong în Vamă, în weekend. Unele plaje oferă un șezlong și cu 50 de lei, se mai poate negocia.

În Mamaia Nord, administratorii de plaje se pare că încearcă să îi facă și pe și-așa puținii turiști să aleagă alte stațiuni. Astfel, tariful pentru închirierea unui șezlong pentru o zi de plajă  variază între 50 și 80 de lei.

Un ploieștean proaspăt întors din stațiunea Mamaia ne-a pus la dispoziție o fotografie în care sunt prezentate tarifele de la plaja Marina Surf.

  • 2 șezlonguri (rândul 1) + umbrelă = 150 lei/zi
  • 2 șezlonguri (rândul 2) + umbrelă = 120 lei/zi
  • 2 șezlonguri (rândul 3) + umbrelă = 100 lei/zi

„Surpriza” vine la tariful pentru un loc pentru cearșaf:

  • Loc cearșaf în fața rândului 1 = 200 lei/zi – 1,4 x 2m

Din poză putem observa și cum arată așa-zisul nisip unde ar putea să pună un turist cearșaful, care de fapt nu este nisip ci o mare de scoici.

În Costinești, fosta „stațiune a tineretului”, șezlongul de închiriat pentru o zi în weekend, în zona Obeliscului, costă 30 de lei. Destinația de vacanță are un mare potențial, dar de ani de zile este neglijată. Multe hoteluri au fost abandonate. Arată ca niște ruine.

Pe plaja din Constanța, șezlongul costă 35 de lei pe zi.

Glasul Ploieștean

Next Post

Surse guvernamentale: OUG pentru ieftinirea alimentelor, adoptată joi. Lista produselor și cum se face limitarea adaosului comercial

joi iun. 29 , 2023
Surse guvernamentale au declarat că actul normativ pentru limitarea adaosului comercial la alimentele de bază va fi pus în transparență în această dimineață,  iar măsurile se vor aplica pentru o perioadă de 3 luni. Sursele citate spun că este vorba despre o OUG care va ajunge în Parlament, unde este […]

Citește și: