Oficial: Luni, 29 noiembrie este zi liberă în sistemul public. Minivacanță de 5 zile


Guvernul României a adoptat vineri proiectul prin care ziua de luni, 29 noiembrie, este declarată zi liberă, astfel încât să fie realizată o punte cu zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie. 

Elevii, copiii și profesorii din școlile și grădinițele publice vor avea o perioadă de 5 zile libere, incluzând weekendul. 

HOTĂRÂRE
privind stabilirea zilei de 29 noiembrie 2021 ca zi liberă

în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. — (1) Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă.
(2) Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.
(3) Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.
Art. 2. — Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese.
Art. 4 (1) În ziua de 29 noiembrie 2021, prin centrala Ministerului Finanțelor se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.
(2) Operaţiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăţi unităţilor Trezoreriei Statului în data de 26 noiembrie 2021 se înregistrează în contabilitatea acestor unităţi cu data de 29 noiembrie 2021.
(3) Operaţiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăţi unităţilor Trezoreriei Statului în data de 29 noiembrie 2021 se înregistrează în contabilitatea acestor unităţi cu aceeaşi dată.
(4) Eventualele retururi la încasare aferente operaţiunilor înregistrate la unitățile Trezoreriei Statului în data de 26 noiembrie 2021 se întocmesc de acestea cu data de 29 noiembrie 2021.
(5) Eventualele retururi la încasare aferente operaţiunilor înregistrate la unitățile Trezoreriei Statului în data de 29 noiembrie 2021 se întocmesc de acestea cu data de 2 decembrie 2021.
(6) Prin ordin al ministrului finanţelor se poate stabili şi desfăşurarea altor operaţiuni prin Trezoreria Statului.
Art. 5. — Unităţile/Subdiviziunile administrativ-teritoriale, care în data de 29 noiembrie 2021 au scadenţă la obligaţiile de plată aferente convenţiilor de împrumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadenţarelor de plată anexate acestora la convenţiile de împrumut, vor efectua plata sumelor scadente înaintea acestei date.

PRIM-MINISTRU

Glasul Ploieștean

Next Post

Un scandal pe un loc parcare era să se încheie cu o tragedie în Ploiești

Dum dec. 5 , 2021
Un scandal pe un loc parcare era să se încheie cu o tragedie în Ploiești, în cartierul Enăchiță Văcărescu. Un bărbat a ajuns la spital, iar altul la secția de poliție. În urma unei discuții aprinse pentru locul de parcare al mașinii, doi bărbați s-au luat la bătaie, unul dintre […]

Citește și: