Primăria Ploiești nu acceptă soluția propusă de Consiliul Județean Prahova în scandalul legat de lipsa apei calde


Aleșii locali ploieșteni au fost convocați, joi, la o ședință informală pe tema lipsei apei calde din municipiu, însă pentru încă o dată, în ultimele două zile, nu s-a ajuns la nicio concluzie cu privire la soluția care ar conduce la ieșirea din criză. Primăria Ploiești a lansat un nou apel către ADI Termo și Consiliul Județean Prahova „să dea drumul la apă caldă”.

Ploieștiul a rămas, din data de 1 august, fără apă caldă, iar de atunci au existat numeroase discuții cu privire la identificarea unei soluții pentru ieșirea din criză.

Ultima propunere a fost lansată, miercuri, de Consiliul Județean Prahova, care a susținut că serviciul de termoficare poate fi preluat de către RASP Ploiești.

Aleșii locali ploieșteni au fost convocați, joi după-amiază, la o nouă ședință informală, de data aceasta pentru a analiza posibilitatea ca RASP să preia serviciul de termoficare.

Ulterior, Primăria Ploiești a transmis un comunicat de presă din care reiese că soluția propusă de Consiliul Județean Prahova nu va fi acceptată.

Comunicatul Primăriei Ploiești

„Având în vedere propunerea președintelui Consiliului Judeţean Prahova, lansată aseară în spațiul public, în cadrul ședinței informale de Consiliu Judeţean, de preluare de către RASP Ploieşti a prestării serviciului de termie de la CET Brazi – producere  şi distribuție primară energie termică – am solicitat specialiștilor din cadrul regiei să își exprime punctul de vedere cu privire la propunerea domnului Iulian Dumitrescu.

De asemenea, am avut discuții cu juriștii şi cu specialiștii în domeniul achizițiilor publice din cadrul primăriei pentru a găsi cadrul legal prin care se poate face o astfel de preluare.

Concluzia finală a fost că o preluare a serviciului public de alimentare cu energie termică de către RASP, aşa cum propune preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, „în 24 de ore”, este una ilegală, încălcându-se prevederile art. 28 alin. 3 din Legea 51/2006, având în vedere că RASP nu derulează în prezent proiecte cu finanțare europeană:

“(3)Prin excepție de la prevederile alin. (1), serviciile de utilități publice pot fi furnizate/prestate şi de regii autonome de interes local sau județean, reglementate de Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unităților economice de stat ca regii autonome şi societăți comerciale, cu modificările ulterioare, numai dacă acestea mai au în derulare proiecte de investiții cofinanțate din fonduri europene, până la finalizarea acestora.”

Solicităm, încă o dată, atât operatorului de termine, ADI Termoficare Prahova, cât şi Consiliului Judeţean Prahova să dea drumul la apă caldă în Ploieşti!!!

Solicităm domnului președinte Iulian Dumitrescu să găsească soluții legale de rezolvare a acestei situaţii creată artificial de ADI Termoficare Prahova al cărui preşedinte este.

Anexat – Informarea RASP cu privire la posibilitatea preluării serviciului public de alimentare cu energie termică din Municipiul Ploieşti, în sistem centralizat”.

sursa: observatorulph.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Consiliul Județean Prahova cere declararea crizei apei calde în Ploiești drept situație de urgență

vin aug. 5 , 2022
Potrivit unui comunicat al CJ Prahova, președintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, i-a solicitat prefectului județului Prahova, Virgil Nanu, convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) în vederea constatării unei situații de urgență. În baza constatării situației de urgență, CJ Prahova ar urma să preia reparațiile utilajelor necesare livrării […]

Citește și: