Rupere de nori în această noapte în Prahova. Mai mulți copaci au căzut pe carosabil


IGSU a transmis mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul Prahova, pompierii militari au fost solicitați (începând cu ora 02:45) să intervină pentru degajarea copacilor sau a crengilor ori porțiunilor de copaci căzute pe carosabil în 26 de cazuri, în localitățile:

Poiana Câmpina, Novăcești, Plaiu, Cornu de Jos, Comarnic, Vărbilău, Ploiești (str. Mărășești și B-dul București), Câmpina, Drajna de Jos, Păulești, Câmpina (DN1, Km 92), Vălenii de Munte, Dumbrăvești, Telega și Vadu Săpat. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în municipiul Câmpina, 8 cazuri din totalul de 26 precizat mai sus.

Până la ora 05.00 a fost valabilă o avertizate meteo COD PORTOCALIU de vreme severă pentru localitățile: Câmpina, Vălenii de Munte, Măneciu, Brebu, Slănic, Vărbilău, Izvoarele, Telega, Scorțeni, Gura Vitioarei, Drajna, Bănești, Poiana Câmpina, Cerașu, Starchiojd, Posești, Vâlcănești, Teișani, Aluniș, Șotrile, Bertea, Predeal-Sărari, Ștefești, Bătrâni, Cărbunești, Cosminele.

Fenomenele meteo care au fost vizate: averse torențiale de peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

În acest moment (ora 06:26), toate cele 26 de intervenții sunt finalizate.

A transmis ISU PRAHOVA.

Glasul Ploieștean

Next Post

Românii au transformat marea în hazna. Concentrație uriașă de E.coli în apă. Vezi în ce stațiuni

mar iul. 18 , 2023
Turiștii aflați la Eforie Nord, care folosesc marea pe post de toaletă, pun în pericol sănătatea tuturor celor aflați pe litoral. În apă au fost descoperite concentrații mari de E.coli. Cea mai mare concentrație a bacteriei a fost descoperită la măsurătorile de săptămâna trecută în Eforie Nord. 1.305 unități în […]

Citește și: