Sondaj INSCOP pentru News.ro – Intenţii de vot la alegerile parlamentare: PSD – 30,2%, PNL – 20,1%, AUR – 19,5%. Partidul Dianei Şoşoacă trece de pragul de 5% necesar intrării în Parlament


Ultimul sondaj al INSCOP, la comanda News.ro, arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, cinci partide ar trece pragul electoral, două dintre ele fiind formațiunile suveraniste: AUR și Partidul S.O.S (Diana Șoșoacă).

[playht_player width=”100%” height=”90px” voice=”ro-RO-EmilNeural”]

USR, pe care sondaje precedente îl arătaseră în plină revenire, este dat la doar 11,9% – scădere cauzată, probabil, de recentele scandaluri legate de Elena Lasconi și Vlad Voiculescu.

Marea surpriză a sondajului o reprezintă însă scorul de 5,2% pe care l-ar obține SOS, partidul Dianei Șoșoacă – în timp ce UDMR, cu 4,9%, nu ar intra deloc în Parlament.

Raportat la cei care au exprimat preferința pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (65,2% din total eșantion), 30,2% dintre români ar vota cu PSD, 20,1% cu PNL, iar cu AUR 19,5%.

Pentru USR ar vota 11,9% dintre români, în timp ce SOS ar obţine 5,2% dintre opţiunile de vot.

Pentru UDMR ar vota 4,9% dintre cei care şi-au exprimat o opţiune de vot, iar pentru Pro România 2%.

1,9% dintre cei intervievaţi îşi exprimă opţiunea pentru Partidul Verde, 1,3% pentru PMP, 0,7% pentru PUSL, 0,6% pentru Forţa Dreptei şi 0,3% pentru REPER. 1,3% dintre respondenţi îşi exprimă preferinţa pentru alt partid.

Glasul Ploieștean

Next Post

Guvernul va majora salariile tuturor bugetarilor de la 1 ianuarie 2024. Creștere în două etape pentru profesori

joi dec. 7 , 2023
Guvernul intenționează să majoreze salariile angajaților la stat, inclusiv demnitari, de la 1 ianuarie 2024, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență intrat în posesia ȘTIRIPESURSE.RO. [playht_player width="100%" height="90px" voice="ro-RO-EmilNeural"] Conform proiectului: 1.  Începând cu data de 1 ianuarie 2024, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor […]

Citește și: