Subiectele la Matematică – Evaluare Națională 2023 (Foto și Document .PDF)


Elevii claselor a VIII-a susțin astăzi, 21 iunie, proba la Matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2023.

În spațiul public au apărut subiectele la Matematică de la Evaluare Națională. Pe Glasul Ploieștean avem broșura cu subiecte.

Ultima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale 2023, cea la pentru clasa a VIII-a este considerată de mulți dintre elevi ca fiind cea mai dificilă și pentru care au cele mai mari emoții.

Cum se desfășoară examenul de Evaluare Națională în 2023

Examenul la Matematică, din cadrul Evaluării Naționale 2023 a început la ora 09.00 și se încheie la 11.00. Primii elevi au început să iasă din sălile de examen de la ora 10.00.

Regulamentul de desfășurare a probei la Matematică de la EN 2023

Sala în care elevii vor susține examenele de la Evaluarea Națională 2023 are sistem de supraveghere audio-video.

Candidații nu au voie să comunice între ei cu persoane din exterior, să copieze sau să transmită sau să primească material prin care pot rezolva subiectele.

De asemenea, se interzice ca elevii să schimbe între ei, lucrări, ciorne, notițe sau alte materiale cu care pot rezolva subiectele.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au voie să folosească doar stilou cu cerneală albastră sau pix cu pastă albastră.

Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc doar colile distribuite de asistenţi.

De asemenea, elevii trebuie să știe că la exercițiile de geometrie și la figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

Candidații care nu respectă regulile vor fi eliminați, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent daca ei au primit ori au transmis materiale interzise.

Varianta PDF o puteți descărca de

AICI

Glasul Ploieștean

Next Post

Cristian Popescu Piedone achitat în dosarul Colectiv. Va fi repus în funcția de primar al Sectorului 5

mie iun. 21 , 2023
Fostul primar Cristian Popescu Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv, este pus în libertate „de îndată”, potrivit deciziei de miercuri a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Decizia este definitivă. În rejudecare, magistrații Înaltei Curți l-au achitat pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (autorizaţia […]

Citește și: