Președintele UAP Prahova, în GREVA FOAMEI. Cere sprijinul Consiliului Județean pentru termia Ploieştiului


Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Prahova, Eugen Cristescu, a anunţat că intră în greva foamei, în semn de protest faţă de alocarea bugetară primită de Primăria Ploieşti de la Consiliul Judeţean. Cristescu a anunţat că va renunţa la protest doar în momentul în care administraţia judeţeană va sprijini financiar Primăria.

Decizia vine în contextul în care Consiliul Judeţean a alocat pentru Ploieşti 100.000 de lei la repartizarea cotelor din impozitul pe venit. În aceeaşi săptămână, primarul Andrei Volosevici solicitase executivului județean 20 de milioane de lei pentru punerea în funcţiune a cazanului 5 şi turbinei 5 din CET Brazi, care funcţionează în regim de cogenerare.

„De mai bine de o lună am depus în atenţia preşedintelui CJ Prahova un memoriu în care am prezentat detaliat necesitatea pornirii cazanului 5 şi turbinei 5 pentru a eficientiza şi rentabiliza SC Termo Ploieşti SRL, cu scopul final, în timp, după implementarea proiectelor europene pe cogenerare, de a elimina subvenţia şi chiar a scădea tariful la gigacalorie. Pentru a se întâmpla acest lucru este nevoie ca acest cazan 5 şi turbina 5 să fie pornite şi să îşi menţină activitatea continuu”, a afirmat Eugen Cristescu, într-o scrisoare deschisă publicată luni, avertizând că furnizorii de pe piaţa de electricitate riscă penalităţi în cazul unor întreruperi.

„Prin urmare, suma de 20 de milioane de lei cerută de Primăria Ploieşti Consiliului Judeţean Prahova pentru a susţine continuitatea funcţionării cazanului 5 şi a turbinei 5 în cogenerare este imperios necesară, dar cu duşmănie faţă de ploieşteni, săptămâna trecută, dupa ce cererea fusese depusă, preşeidntele Iulian Dumitrescu a dispus ca din impozitul pe venitul global să fie virată către municipiu suma de 100.000 de lei”, a mai explicat preşedintele UAP Prahova.

Glasul Ploieștean

Next Post

Criza termoficării a fost depășită odată cu punerea în funcțiune a turbinei 5 de 100 MW ce va asigura 156 gcal/h

mie feb. 22 , 2023
Marți, aproape de miezul nopții, a fost pusă în funcțiune turbina de 100 MW ce va asigura 156 gcal/h în sistemul de termoficare al municipiului Ploiești. Anunțul a fost făcut de conducerea Prefecturii Prahova, reprezentată la fața locului de prefectul Virgiliu Nanu și subprefectul Emil Drăgănescu. Din această seară se […]

Citește și: