TOATE telefoanele localizate în Germania au sunat simultan în această dimineață. Vezi de ce


Telefoanele localizate în Germania au sunat simultan.

Alerte sonore și mesaje de avertizare pe telefoanele mobile. S-a întâmplat în această dimineață în Germania cu ocazia Zile Naționale de Avertizare – WARNTAG.

La ora 11.00, autoritățile și serviciile de urgență germane au lansat diverse alerte, la radio, televiziune, pe panouri digitale de informare din orașe și în aplicații. Mesajul de testare cu cel mai înalt nivel de alertă a fost trimis pentru prima dată către toate telefoanele mobile localizate pe teritoriul  Germaniei.

Marele avantaj al noii metode este că alertele pot fi trimise oricui. Indiferent dacă destinatarul are un telefon mobil obișnuit sau un smartphone, și chiar și atunci când telefonul este setat pe silențios sau „nu deranja”.

Noul sistem de avertizare este încă în faza de testare

„Trebuie să testăm noile sisteme, astfel încât să le putem folosi corespunzător după aceea”, a spus ministrul de Interne, Nancy Faeser.

Până la sfârșitul lunii februarie 2023, alerta mobilă (mesaje de tip cell broadcast) este încă în faza de testare. După aceea, probabil va fi activată pentru organismele de avertizare din sistemul federal modular de avertizare (MoWaS).

Din februarie 2023, este planificat să se permită utilizarea optimă a funcției Cell Broadcast în modul de funcționare normal al mobilelor.

Din 2020, WARNTAG are loc în fiecare a doua zi de joi din septembrie. În viitor, o zi de avertizare va avea loc în fiecare an în a doua duminică a lunii septembrie. Acest lucru ar trebui să crească capacitatea de protecție în caz de dezastru, cum ar fi o inundație.

Glasul Ploieștean

Next Post

Un patron de restaurant a anunțat că nu mai acceptă cardurile de la băncile austriece și nu mai comercializează produse din Austria

sâm dec. 10 , 2022
Se va oferi cafea gratis pentru clienții care vor alimenta de la Rompetrol. Patronul restaurantului La Pirați din Mangalia a anunțat clienții că nu se vor accepta plăți cu carduri de la bănci austriece și nu se vor mai comercializa produse din Austria, în schimb va oferi cafea gratis pentru […]

Citește și: