Un medicament pentru tratarea artritei reumatoide a dat rezultate împotriva COVID19. „Rezultate excelente în 24 de ore”


Acest medicament ar putea fi o nouă armă în lupta împotriva coronavirusului, după cum spune dr. Paolo Ascierto, directorul Imunoterapiei Oncologice a spitalului „Pascale” din Napoli, conform Tgcom24

Medicamentul se numește Tocilizumab și pentru mulți astăzi este drogul speranței . Utilizarea sa în tratamentul pacienților cu Covid19 provine dintr-o intuiție care face legătura între Napoli și China. Acest medicament ar putea fi o nouă armă în lupta împotriva coronavirusului, după cum spune dr. Paolo Ascierto , directorul Imunoterapiei Oncologice la spitalul „Pascale” din Napoli, pentru Tgcom24 . 

Cum a apărut ideea administrării acestui tratament? 
„Medicamentul este utilizat în tratamentul artritei reumatoide și noi, oncologii, îl știm pentru că îl folosim pentru efectele secundare ale unor medicamente pentru imunoterapie. Tocilizumab este un medicament care acționează împotriva așa-numitelor furtuni de citokine care apar atunci când există este o reacție imună importantă, aceeași care apare în plămân în urma infecției cu Coronavirus. De aici ideea că ar putea avea efecte pozitive.” 

Când ai avut această intuiție? 
„Am contactat imediat colegii noștri chinezi care ne-au spus că au folosit acest tratament pe 21 de îmbunătățiri majore ale pacienților. Din acest motiv, a fost creat imediat un pod între Napoli și China și a început tratamentul. Am tratat primii șase pacienți de sâmbătă până astăzi „

Ce ​​rezultate sunt până acum? 
„Dintre pacienții tratați în prima zi, primul a oferit îmbunătățiri după 24 de ore, iar după 48 de ore, parametrii respiratorii au fost astfel încât pacientul ar putea fi chiar sănătos, ca o precauție încă nu s-a făcut, așteptăm testul de mâine. Al doilea pacient a avut îmbunătățiri, deși ușoare. În condițiile celorlalți pacienți, trebuie să așteptăm în continuare.”

Rezultatele pozitive ale tocilizumab nu au fost încă validate. Ce întrebări există? 
„Acesta este un tratament de urgență, dar ceea ce încă trebuie înțeles este câți pacienți răspund, în ce procent și în ce mod, cum verificați dacă un pacient răspunde, când este cel mai bun moment pentru a trata pacienții cu acest lucru medicamente.”

De aceea este necesar un protocol științific? 
„Da, de aceea este important să mergi în această direcție. Institutul a creat un grup de lucru împreună cu Spitalul Cotugno pentru a crea un protocol științific care va fi trimis către AIFA (Agenția Italiană a Medicamentelor), care va trebui să-l evalueze și apoi să-și extindă utilizarea.”

Situația este de urgență. Care sunt orele? 
„Deși procedura va fi rapidă, nu o putem prezice într-un timp foarte scurt, dar important este că medicamentul este deja disponibil acum. Acesta nu este un remediu experimental, medicamentul există deja. Deci există două canale paralele, canalul de studiu și canalul de tratament „.

Cât de importantă este colaborarea internațională și comunicarea datelor acum? 
„Colaborarea internațională este importantă și funcționează, grupurile americane ne-au contactat și suntem în contact constant cu China, care ne-a ajutat cu experiența sa. În Italia, canalele de comunicare sunt deschise constant cu alte spitale.  Acum, mai mult ca oricând, este esențial să exploatăm și să împărtășim date.” 

de Micaela Nasca – tgcom24

Glasul Ploieștean

Next Post

Proprietarul restaurantului “Best” din Ploiești, mesaj emoționant pentru angajați pe Facebook - “Când nu mai pot, murim cu toții!”

vin mart. 13 , 2020
Având în vedere situația actuală din țară și din lume, efectele COVID19 se simt inclusiv la hotelurile și restaurantele din Ploiești. Un proprietar de restaurant și hotel din Ploiești, Alexandru Crîngu (n.r. Andi cum îl știu prietenii), a scris un text emoționant pe o rețea de socializare. Astfel, după ce […]

Citește și: