Veste bună pentru români: Statul va deconta toate tratamentele în străinătate pentru cei care nu pot fi trataţi în România


Premierul a declarat, joi, că vor aproba mai multe măsuri pentru ca toţi pacienţii să aibă acces la medicamente şi servicii performante. Viorica Dăncilă a mai declarat ca pacienţii cu afecţiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public să beneficieze de decontarea tratamentelor în străinătate.

”Vom aproba în şedinţa de astăzi mai multe măsuri pentru creşterea accesului pacienţilor la medicamente şi servicii medicale performante. Astfel, vom completa legislaţia pentru a permite pacienţilor cu afecţiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public, să beneficieze de decontarea tratamentelor efectuate în străinătate sau asigurate de furnizori privaţi de servicii medicale din România”, a declarat, joi, înainte de începerea şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului a afirmat că Guvernul va implementa un nou subprogram pentru persoanele cu autism.

”De asemenea, facem modificările legislative necesare pentru introducerea, dezvoltarea şi implementarea unui nou subprogram adresat persoanelor cu tulburări din spectrul autist conform protocolului încheiat cu asociaţiile de profil. Această măsură va permite un acces mai bun la servicii integrate de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu astfel de tulburări. Totodată, prelungim termenul de exceptare temporară a obligaţiei de plată a taxei pentru medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană. Este o măsură necesară pentru a asigura prezenţa necesară pe piaţă a unor medicamente care nu au altă alternativă terapeutică, medicamente atât de necesare în cazul unor afecţiuni grave”, a adăugat Dăncilă.

Sursa: mediafax.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Primăria Ploiești a plătit 1 milion de euro unei firme pentru un proiect cu valoarea reală de 200.000 euro

vin aug. 9 , 2019
Faptul că Trump a devenit preşedintele SUA după ce a clădit un imperiu financiar este o glumă bună faţă de ce se întâmplă azi în primăria Ploieşti ! Un oraş mai degrabă sărac, cu tentă de gri specific tranziţiei care nu se mai termină către capitalismul înfloritor, beneficiar al unor […]

Citește și: