Apar surprize în PSD: Cine râvnește la fotoliul lui Marcel Ciolacu / SURSE


Apar surprize în PSD, acolo unde cărţile păreau să fie făcute deja pentru congresul în care se va stabili conducerea partidului. Preşedintele interimar Marcel Ciolacu nu a avut până acum contracandidat, dar surse din partid spun că se pregăteşte să intre în cursă Eugen Teodorovici, anunță Antena3.

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici este susţinut în PSD de o grupare nemulţumită de deciziile luate de Marcel Ciolacu în ultima perioadă.

Eugen Teodorovici ia în calcul să candideze pentru şefia PSD, spun surse din partid, după ce fostul premier Sorin Grindeanu, considerat un potenţial contracandidat al lui Ciolacu la şefia PSD, a anunţat săptămâna trecută că nu se va înscrie în cursa internă pentru şefia partidului. Ciolacu este considerat şi un apropiat al lui Grindeanu.

Prin urmare, cei din PSD, liderii judeţeni care sunt nemulţumiţi de actuala conducere interimară, iau în calcul să-l susţină pe Eugen Teodorovici la şefia formaţiunii.

Întrebat dacă va candida la şefia PSD, Eugen Teodorovici a refuzat să dea un răspuns, pentru că aşteaptă să vadă ce susţinere va avea din partea preşedinţilor de organizaţii judeţene.

În acest moment, Marcel Ciolacu se bucură de cea mai mare susţinere. El este sprijinit de lideri judeţeni cu vechime şi importanţi, aşa cum sunt Lia Olguţa Vasilescu sau primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Teodorovici este şi cel care se află în conflict cu actualul preşedinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, un conflict care mocneşte de mai bine de jumătate de an, din momentul în care Viorica Dăncilă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte PSD, iar Eugen Teodorovici a refuzat să plece din funcţia de preşedinte executiv.

La acel moment, actuala conducere interimară a forţat dizolvarea întregii conduceri, a întregului Birou Permament Naţional (BPN) şi aşa a ajuns Marcel Ciolacu preşedinte interimar al PSD.

Acum, Eugen Teodorovici susţine că el este de facto preşedinte interimar, pentru că în acel moment, în acel Comitet Executiv al partidului, a refuzat să-şi dea demisia.

Un congres al PSD urmează să aibă loc în această vară şi va fi programat în funcţie de data la care se va încheia starea de alertă.

Glasul Ploieștean

Next Post

Adrian Dobre, candidat independent la Primăria Ploieşti!

lun iun. 22 , 2020
Adrian Dobre, actualul primar al municipiului Ploieşti, ar putea candida independent pentru un nou mandat de primar al oraşului, scrie Telegrama. Surse din mediul politic vorbesc tot mai insistent despre o posibilă candidatură independentă a primarului Ploieştiului, Adrian Dobre, pentru un nou mandat la alegerile locale din acest an, în contextul […]

Citește și: