Varianta Delta, mai puţin periculoasă pentru aceste persoane. Cine face faţă mai bine noii tulpini de coronavirus STUDIU


Varianta Delta, mai puţin periculoasă pentru aceste persoane. Potrivit studiului israelian, persoanele care au dobândit imunitate după ce au trecut prin boală au mai puţine şanse de a se infecta din nou cu varianta Delta, notează Bloomberg, citat de AlephNews. 

Varianta Delta, mai puţin periculoasă pentru aceste persoane

Potrivit analizei din Israel, reinfectările cu noul coronavirus sunt mult mai rare decât se estimase iniţial. Rezultatele obţinute de o echipă de oameni de ştiinţă din Israel  sunt diferite de primele studii efectuate la început de pandemie, care arătau că inocularea prezintă un grad mai bun de protecţie prin comparaţie cu o infecţie anterioară. Acele studii, însă, nu luau în calcul varianta Delta.

Cel mai recent studiu israelian a arătat că persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de ser anti-covid de la Pfizer au avut de şase ori mai multe şanse să se infecteze cu varianta Delta şi de şapte ori mai multe şanse să prezinte simptome decât cei care au fost infectaţi cu SARS-COV-2.

„Analiza demonstrează că imunitatea naturală oferă o protecţie mai lungă şi mai puternică împotriva infecţiei, cazurilor simptomatice şi spitalizărilor generate de varianta Delta”, explică oamenii de ştiinţă.

Potrivit rezultatelor obţinute în urma studiului, protecţia dobândită de o persoană care a trecut prin boală tinde să îşi piardă în timp din eficienţă. Riscul unei infecţii cu varianta Delta pentru o persoană vaccinată este în prezent de 13 ori mai mare decât dezvoltarea unei a doua infecţii în perioada ianuarie-februarie 2021.

Cu toate acestea, vaccinarea cu cel puţin o doză a persoanelor infectate anterior cu coronavirus pare să stimuleze nivelul de protecţie.

Reamintim că în România numărul cazurile de coronavirus creşte tot mai mult în fiecare zi. Luni, 30 august, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 699 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până luni, 30 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.097.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.054.417 pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, .34.539 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 29.08.2021 (10:00) – 30.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 11 decese (4 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bihor, Botoșani, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vaslui și Municipiul București. Unul dintre pacienții decedați, raportat de DSP Mehedinți, s-a infectat în Anglia.

Glasul Ploieștean

Next Post

Politicienii iau cu asalt școlile, la deschiderea noului an școlar: Klaus Iohannis va merge într-o comună din Prahova

lun sept. 13 , 2021
Politicienii participă, luni, la festivităţile organizate la începutul anului şcolar. Preşedintele Klaus Iohannis merge la Liceul Tehnologic „Carol I” din comuna prahoveană Valea Doftanei. Premierul Florin Cîţu participă la ceremonia de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti. Festivităţile legate de începerea noului an şcolar se pot desfăşura doar în […]

Citește și: