Oamenii de știință au găsit un anticorp care protejează împotriva tuturor tulpinilor de coronavirus


Oamenii de știință au descoperit un anticorp care poate rezista la toate tulpinile cunoscute de coronavirus. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității din Washington din St. Louis, SUA.

Potrivit materialului publicat pe siteul oficial al universității, experții au examinat mai întâi 43 de probe de anticorpi și au evaluat capacitatea lor de a preveni infecția cu varianta SARS-CoV-2. Apoi au selectat cele nouă particule cele mai rezistente la virus și le-au testat la rozătoare, apoi le-au selectat pe cele mai eficiente. Drept urmare, oamenii de știință au descoperit că anticorpii SARS2-38 pot rezista la variante comune de infecție, inclusiv „Alpha”, „Beta”, „Gamma”, „Delta”, „Kappa”, „Iota”. În plus, pot rezista mutațiilor rare. După cum au explicat experții, anticorpii de mai sus se leagă de o parte nemodificată a proteinei coronavirus spike.

„Acest anticorp are atât un efect neutralizant ridicat (ceea ce înseamnă că funcționează foarte bine la concentrații scăzute), cât și un efect neutralizant larg (ceea ce înseamnă că funcționează împotriva tuturor variantelor)”, a declarat autorul principal al studiului Michael S. Diamond.

„Aceasta este o combinație neobișnuită și foarte de dorit pentru un anticorp. De asemenea, se leagă de un punct unic al proteinei care nu este vizat de alți anticorpi în curs de dezvoltare. Este minunat pentru terapia combinată. Am putea începe să ne gândim să combinăm acest anticorp cu altul care se leagă în altă parte pentru a crea o terapie combinată la care virusul ar fi foarte greu să reziste”, a conchis Diamond.

Glasul Ploieștean

Next Post

Mircea Geoană (NATO), mesaj DUR pentru Vladimir Putin: "Crimeea este teritoriu ucranian și nu vom recunoaște anexarea ilegală a acesteia"

mar aug. 24 , 2021
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a participat luni, 23 august, la Kiev, la Summitul inaugural al Platformei Crimeei. Geoană a subliniat că NATO este alături de Ucraina și a solicitat Rusiei să restituie controlul peninsulei Crimeea. „Crimeea este teritoriul Ucrainei”, a spus el, adăugând că situația de securitate din […]

Citește și: