Cine este de vină pentru mirosul insuportabil din Ploiești? Comunicatul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova


Rafinăriile OMV Petrobrazi și Vega Rompetrol ar fi vinovate pentru mirosul insuportabil din Ploiești din această dimineață. Agenția pentru Protecția Mediului Prahova a transmis un comunicat potrivit căruia atât laboratorul mobil al instituției, cât și stațiile automate de monitorizare a calităţii aerului aparținând OMV Petrom SA – Rafinăria Petrobrazi, respectiv SC Rompetrol Rafinare SA – Rafinăria Vega Ploieşti au înregistrat depășiri la indicatorul hidrogen sulfurat (H2S), relatează ObservatorulPh

Comunicatul APM Prahova:

Referitor la disconfortul olfactiv resimţit în dimineaţa zilei de 23.02.2022 în Municipiul Ploieşti, vă comunicăm următoarele:

La ora 05:30, în laboratorul mobil deţinut de către APM Prahova, amplasat în localitatea Bărcăneşti, a fost înregistrată o depăşire pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S) în conformitate cu STAS 12574/87 – Aer din zonele protejate, Condiţii de calitate (valoare medie de scurtă durată).

Citește și: Miros insuportabil de gaze în tot Ploieștiul! Oamenii se simt gazați!

Începând cu ora 07 :00 s-au înregistrat depăşiri pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S) în staţia automată de monitorizare a calităţii aerului care aparţine operatorului economic SC OMV Petrom SA – Rafinăria Petrobrazi (Cartier Mitică Apostol), iar la ora 08:30 au fost înregistrate depăşiri ale aceluiaşi indicator în ambele staţii automate ale operatorului economic SC Rompetrol Rafinare SA – Rafinăria Vega Ploieşti (ATM Construct şi Ţânţăreni) în conformitate cu STAS 12574/87 – Aer din zonele protejate, Condiţii de calitate (valori medii de scurtă durată).

În staţiile automate de monitorizare continuă a calităţii aerului, care fac parte din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului, nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu Legea 104/2011-privind calitatea aerului înconjurător.

APM Prahova s-a deplasat în zonele de vest şi nord ale Municipiului Ploieşti şi a monitorizat calitatea aerului cu analizorul portabil multiparametru Gasmet DX 4030. Nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită/concentraţiilor maxime admise pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În perioada menţionată, conform datelor furnizate de către Agenţia Naţională de Meteorologie, direcţia predominantă a vântului a fost Sud.

Glasul Ploieștean

Next Post

LECȚIA DE ISTORIE - 24 februarie: Marea manifestație comunistă de la București contra guvernului Rădescu

joi feb. 24 , 2022
Pe 24 februarie 1945, în Bucureşti şi în mai multe localităţi din ţară, au avut loc ample manifestaţii de stradă organizate de comunişti în frunte cu Ana Pauker și Gheorghe Gheorghiu Dej, cu scopul înlăturării guvernului de coaliţie condus de generalul Nicolae Rădescu. Manifestaţia din Bucureşti a fost o încercare […]

Citește și: