CNAIR a semnat contractul pentru execuția lotului 1 al Autostrăzii Ploiești – Buzău. Sorin Grindeanu: „Este vorba de aproximativ 1,5 miliarde de lei, fără TVA, pentru 21 de km de autostradă”


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat joi (n.r. 16.06.2022), la semnarea contractului între CNAIR şi compania Pizzarotti pentru execuţia Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău, că este vorba de aproximativ 1,5 miliarde de lei, fără TVA, pentru 21 de km de autostradă şi un termen de execuţie de 20 de luni. El a menţionat că se aşteaptă ca cei care au câştigat să înceapă să lucreze efectiv în teren, transmite.

„Vorbim de al doilea contract semnat în decurs de 10 zile, două din 13. Spunea domnul prim-ministru că ţinta pe care am spus-o şi la Buzău, ca toate cele 13 contracte pe A7, de la Ploieşti la Paşcani, să fie semnate până la finalul lui 2022, deşi bornele în PNRR sunt până la finalul anului 2023. Iată că lucrurile pot fi făcute înainte”, a spus ministrul Grindeanu.

Despre contractul semnat în cursul zilei de joi, ministrul Transporturilor a afirmat că actualul contract semnat este de 1,5 miliarde de lei, fără TVA, de 21 de km de autostradă şi un termen de execuţie de 20 de luni.

„Mă aştept ca, cât mai rapid, cei care au câştigat să înceapă să lucreze efectiv în teren”, a mai spus Grindeanu, arătând că urmează doar partea de execuţie.

„Vă urez mult succes şi pot să fac şi o atenţionare, să vă ţineţi de termenele contractului, astfel încât lucrurile să se desfăşoare aşa cum trebuie”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Glasul Ploieștean

Next Post

Astăzi s-a încheiat etapa a doua denumită "Aleea Făuritorilor Unirii" în Parcul Memorial "Constantin Stere" de la Bucov

vin iun. 24 , 2022
Astăzi, 24 iunie, s-a încheiat etapa a doua denumită „Aleea Făuritorilor Unirii” în Parcul Memorial „Constantin Stere” de la Bucov. În conformitate cu programul stabilit în februarie 2018,  cele 14 busturi au fost aranjate în dreapta și stânga lui Constantin Stere, orientate pe punctele cardinale astfel: făuritorii unirii Basarabiei și […]

Citește și: