Raed Arafat anunță când am putea scăpa de restricțiile covid, inclusiv de mască


Secretarul de stat Raed Arafat a declarat în această seară că dacă evoluția pandemiei va fi una pozitivă, am putea scăpa de o parte din restricții la începutul lunii martie, când va expira și starea de alertă.

”Dacă va continua scăderea şi dacă vedem că impactul pe secţiile de Terapie Intensivă tot se stabilizează, nu mai avem probleme, cu certitudine deciziile potrivite vor fi luate la momentul respectiv. Că va fi înainte sau va fi la momentul în care atingem finalul acestei perioade de stare de alertă, care va fi în jur de 6 martie, asta urmează să vedem după modul în care evoluează”, a declarat Arafat.

Întrebat dacă obligația purtării măștii de protecția în spațiile publice închise va fi eliminată până de Paște, Arafat a declarat:

”Paştele este în aprilie, dacă nu mă înşel în 24, 25. Până atunci eu sper să fim în faza pe care o spuneţi dumneavoastră, dacă nu sunt surprize, eu sper să fim în faza în care să fim cât mai aproape sau în totalitate normalitate şi să convieţuim, în final vom convieţui cu acest virus, virusul nu va dispărea, dar vom convieţui, mai ales dacă rămâne predominantă Omicron, care este mai contagioasă, dar este cu o virulenţă mai scăzută.

Sursa: observatorulph.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Amenințare cu bomba la Secția 2 de Poliție din Ploiești

sâm feb. 12 , 2022
Secția 2 de Poliţie din Municipiul Ploieşti a fost vizată, sâmbătă seară, de o ameninţare cu bombă, incinta fiind evacuată, iar zona asigurată, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Conform sursei citate, în jurul orei 21:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către o persoană anonimă […]

Citește și: