Președintele PSD, Marcel Ciolacu și ministrul sănătății, Alexandru Rafila – vizită de lucru în Prahova


„Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, si Președintele PSD, Marcel Ciolacu au fost prezenți, vineri, la Centrul de Evaluare Covid-19, din cadrul Spitalului Orășenescu Vălenii de Munte.

Unitatea medicală prahoveană face parte din rețeaua națională a celor peste 230 de Centre de Evaluare și Tratament, în care vor fi tratați pacienții Covid-19 care manifestă simptome ușoare sau medii și care prezintă cel puțin 2 factori de risc (diabet, boli cronice respiratorii, sistem imunitar deficitar, obezitate, etc).

Este o nouă abordare propusă de Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Rafila, și are ca scop principal tratarea timpurie a cazurilor de Covid-19 (cele cu minim 2 factori de risc), așa încât să se prevină și să se limiteze spitalizările.

Astfel, persoanele cu test pozitiv care au 2 factori de risc se vor putea adresa direct medicilor din centrele de evaluare, fără trimitere de la medicul de familie.

Devine realitate ceea ce trebuie să fie prioritatea esențială a oricărei guvernări în această perioadă de pandemie, respectiv evitarea sufocării, a colapsului sistemului sanitar”, a precizat pe pagina de Facebook, președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, prezent de asemenea la evenimentul din Vălenii de munte.

Glasul Ploieștean

Next Post

Tur virtual 3D în interiorul Crucii Caraiman din Bușteni

Dum ian. 23 , 2022
MONUMENTUL EROILOR „CRUCEA CARAIMAN“ , BUSTENI-JUD. PRAHOVA Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, denumită oficial Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, este un monument istoric situat în Munții Bucegi. Acesta este de forma unei cruci latine, având o înălțime de 39,3 metri și a fost construit între anii 1924-1928 în apropiere de Vârful Caraiman, la […]

Citește și: