Compania Apple, amendată pentru că vinde iPhone-ul 12 fără încărcător în cutie


Procon-SP, autoritatea braziliană de protecție a consumatorilor, filiala din Sao Paulo, a amendat compania Apple pentru că modelele iPhone 12 nu vin în cutie și cu un încărcător.

Amenda aplicată de autoritate este în jur de 2 milioane de dolari pentru ”publicitate înșelătoare, vânzarea unui dispozitiv fără încărcător și condiții neloiale”, conform 9to5mac.com.

Procon precizează că Apple a refuzat să răspundă unor întrebări precum: A fost redus prețul iPhone-ului 12 în condițiile în care vine fără încărcător? Care sunt prețurile unui iPhone cu și fără încărcător? A scăzut numărul de încărcătoare produse de companie după această măsură?

În timp ce iPhone 12 mini costă 729 de dolari în Statele Unite ale Americii, pe piața din Brazilia este vândut undeva la 1.200 de dolari, în condițiile în care moneda națională a Braziliei s-a depreciat în raport cu dolarul american din cauza situației economice.

Dincolo de polemica privind eliminarea încărcătoarelor, Procon-SP a mai punctat și alte probleme pe care le are cu compania americană, respectiv plângeri primite în legătură cu faptul că telefoanele iPhone 11 Pro nu sunt reparate în urma expunerii la apă, acuzația aici fiind de reclamă înșelătoare sau probleme cu unele funcții după ultimul update al sistemului de operare iOS.

Glasul Ploieștean

Next Post

Salariul de bază pentru bugetari va fi redus la minimul pe economie

mie mart. 24 , 2021
Salariul de bază pentru bugetari va fi redus la minimul pe economie, propune ministrul Muncii, Raluca Turcan, care invită reprezentanții ministerelor să-și prezinte propria viziune. Salariul de bază pentru bugetari va fi redus la minimul pe economie bugetari. Salariul de bază în sistemul public va fi de 2.300 de lei. Suma reprezintă salariul […]

Citește și: