VIDEO Un bărbat a aruncat cu o prăjitură în celebra pictură Mona Lisa, în Muzeul Louvre


Pe rețelele de socializare au fost publicate duminică mai multe înregistrări video în care se vede cum un bărbat aruncă o prăjitură în geamul care protejează Mona Lisa, capodopera lui Leonardo da Vinci, expusă la muzeul Louvre din Paris.

Evenimentele, relatate de cotidianul spaniol El Pais și de CNN Brasil, ar fi avut loc duminică, 29 mai, la prânz. La ora 13.30, un utilizator Twitter a scris: „Tocmai am văzut un bărbat aruncând o bucată de tort în Mona Lisa”. Două ore și jumătate mai târziu, el a postat o înregistrare video, în care arată celebrul tablou în spatele geamului de protecție, care este pătat de un strat de cremă.

„Mi se pare ireal, dar un bărbat îmbrăcat ca o bătrână s-a ridicat dintr-un scaun cu rotile și a încercat să spargă sticla de protecție a Giocondei. Apoi a aruncat cu tort pe geam și cu trandafiri în jurul lui înainte de a fi preluat de forțele de securitate”, se arată în descrierea video.

Într-o înregistrare video realizată dintr-un alt unghi, pot fi văzuți paznici care curăță sticla de protecție. Un scaun cu rotile este prezent, în fața cordonului de securitate pe care vizitatorii nu au voie să îl treacă în mod normal.

O ultimă înregistrare video îl arată pe bărbatul despre care se crede că este responsabil de incident fiind escortat afară de către agenții de securitate ai muzeului.

„Gândiți-vă la Pământ. Există oameni care distrug Pământul. Gândiți-vă la asta. Artiștii vă spun: „gândiți-vă la Pământ”. Toți artiștii, gândiți-vă la Pământ. De aceea am făcut asta. Gândiți-vă la planetă”, a strigat bărbatul.

Nu este pentru prima dată când pictura neprețuită a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa, este victima unei tentative de deteriorare. În august 2009, un turist a aruncat o ceașcă în geamul de protecție. În 1974, în Tokyo, o persoană a încercat să deterioreze pânza cu ajutorul unui spray roșu. În 1957, un bolivian a aruncat cu o piatră în tablou, deteriorându-l ușor. După cum relatează Le Monde, el a declarat la momentul respectiv: „Aveam o piatră în buzunar și, dintr-o dată, mi-a venit ideea de a o arunca…”.

Glasul Ploieștean

Next Post

Siviero Maria deschide sezonul de gelato cu noul sortiment Puffo, desprins din desenele animate cu dinozauri (P)

joi iun. 2 , 2022
Povești cu dinozauri, gust de frișcă și bețisoare multicolore din zahăr – cam așa arată vara pentru Siviero Maria. Brandul de gelato italienesc lansează la început de vară un nou sortiment, dedicat copiilor mici și mari deopotrivă, care așteaptă cu nerăbdare să se răsfețe cu ceva dulce și răcoros încă […]

Citește și: