Taxa auto revine. Premierul Ludovic Orban vrea reintroducerea TAXEI DE POLUARE


Premierul Ludovic Orban vrea introducerea unei taxe pentru mașinile la prima înmatriculare, în funcție de gradul de poluare al mașinii.
 
„Cred că trebuie să fie concepută ca o taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicție cu reglementările la nivel european. Se știe că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene. Această taxă este o taxă indirectă. Evident, ea poate fi gândită și ca un impozit pe proprietate, variabil. Și aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene, vom anunța public. Vă mai spun un lucru: decât să mai venim iarăși cu o taxă ca să mai luăm niște bani de la proprietarii de mașini și după aceea să trebuiască să îi dăm înapoi, mai bine măsurăm de șapte ori și stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituțiilor europene”, a menționat Orban.

Glasul Ploieștean

Next Post

Cristian Tudor Popescu: „Susţinătorii USR sunt o grămadă de inși primitivi, grobieni, agresivi”

lun nov. 11 , 2019
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat primele rezultate ale alegerilor prezidenţiale spunând că PSD o să crească în opoziţie pentru că vor fi mai agresivi. Întrebat cum se va schimba jocul politic în urma acestor rezultate, CTP a răspuns: „PSD-ului acum o să îi crească acțiunile. Indiferent de ce se […]

Citește și: