Un gropar de la cimitirul Viișoara din Ploiești, a făcut senzație la „Chefi la cuțite”. Ciorba de burtă i-a adus două cuțite


Are 46 de ani, este ploieștean, gropar de meserie și a reușit să ia două cuțite la celebra emisiune „Chefi la cuțite”. Impresionați de ciorba de burtă pe care a preparat-o, chef Florin Dumitrescu și chef  Sorin Bontea i-au dat ploieșteanului Florin Marian Preda șansa de a merge la departe în renumitul show culinar.

Modest, dar încrezător în sine,  Florin Preda a pășit în fața celor trei jurați cu un preparat simplu, dar în care a presărat multă dragoste. Ciorba sa de burtă a fost pe placul a doi dintre chefi, care au fost curioși să afle cum un gropar a ajuns să fie pasionat de bucătărie.

Nevoia m-a învățat. Am o familie numeroasă și îmi place să le prepar diferite feluri de mâncare. De fel sunt gropar. E, să zic, o moștenire de familie. Și bunicul, și tata au fost gropari la noi la Ploiești, la Viișoara. Sap morminte de la 15 ani, deci de 31 de ani. Greu a fost în pandemie. Aveam și 15-16 gropi de făcut pe zi”, a spus, fără rușine, ploieșteanul. 

Tot el a povestit cum ani întregi din viață i-a petrecut într-un ghetou de la marginea Ploieștiului, fără curent, fără apă, fără căldură. Dumnezeu l-a ajutat și acum își construiește propriul cămin în care să stea alături de cei 3 copii și cei doi nepoți.

Șansa de a merge mai departe în celebra emisiune culinară reprezintă pentru groparul de la Viișoara „un vis pe care nu credeam vreodată că o să îl văd transformat în realitate. E cea mai mare bucurie pe care o pot face familiei mele”.

preluare: observatorulph.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Situație fără precedent în fotbalul românesc: Petrolul joacă patru meciuri în deplasare pe același stadion în următoarele săptămâni

Dum sept. 25 , 2022
Situație unică în România. Petrolul joacă patru meciuri în mai puțin de două luni, pe același stadion, în calitate de echipă vizitatoare. Gaz Metan a murit, dar activitatea fotbalistică în Mediaș e mai efervescentă ca oricând. Trei echipe din SuperLiga și una din Liga 2 Casa Pariurilor au ales să […]

Citește și: