Are 46 de ani, este ploieștean, gropar de meserie și a reușit să ia două cuțite la celebra emisiune „Chefi la cuțite”. Impresionați de ciorba de burtă pe care a preparat-o, chef Florin Dumitrescu și chef Sorin Bontea i-au dat ploieșteanului Florin Marian Preda șansa de a merge la departe în renumitul show culinar.
Modest, dar încrezător în sine, Florin Preda a pășit în fața celor trei jurați cu un preparat simplu, dar în care a presărat multă dragoste. Ciorba sa de burtă a fost pe placul a doi dintre chefi, care au fost curioși să afle cum un gropar a ajuns să fie pasionat de bucătărie.
„Nevoia m-a învățat. Am o familie numeroasă și îmi place să le prepar diferite feluri de mâncare. De fel sunt gropar. E, să zic, o moștenire de familie. Și bunicul, și tata au fost gropari la noi la Ploiești, la Viișoara. Sap morminte de la 15 ani, deci de 31 de ani. Greu a fost în pandemie. Aveam și 15-16 gropi de făcut pe zi”, a spus, fără rușine, ploieșteanul.
Tot el a povestit cum ani întregi din viață i-a petrecut într-un ghetou de la marginea Ploieștiului, fără curent, fără apă, fără căldură. Dumnezeu l-a ajutat și acum își construiește propriul cămin în care să stea alături de cei 3 copii și cei doi nepoți.
Șansa de a merge mai departe în celebra emisiune culinară reprezintă pentru groparul de la Viișoara „un vis pe care nu credeam vreodată că o să îl văd transformat în realitate. E cea mai mare bucurie pe care o pot face familiei mele”.
preluare: observatorulph.ro