Primii militari francezi au ajuns la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu


Primii militari din detașamentul care reprezintă contribuția Franței la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, în această seară, în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, anunță Ministerul Apărării.

“Solidaritate aliată: primii militari din detașamentul care reprezintă contribuția Franței la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, în această seară, în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Ei vor fi urmați, în zilele următoare, de celelalte forțe și mijloace”, a transmis luni Ministerul Apărării.

Franţa va reloca un grup tactic compus din aproximativ 500 de militari în România, în cadrul forței NATO, în urma invaziei armatei ruse în Ucraina, a anunțat şeful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard.

„Vom reloca circa 500 de oameni, cu vehicule blindate, vehicule de luptă, pentru a oferi un sprijin României, dar şi pentru a aduce mesajul de solidaritate strategică din partea tuturor membrilor NATO”, a spus generalul francez.

 

 

Glasul Ploieștean

Next Post

VIDEO: Lumea întoarce spatele Rusiei: Moment uimitor la Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU

mar mart. 1 , 2022
Acesta este momentul uimitor al zecilor de diplomați din întreaga lume care au ieșit astăzi în timpul unui discurs al ministrului rus de externe Serghei Lavrov la o conferință de dezarmare de la Geneva, în semn de protest împotriva invaziei Ucrainei de către Moscova. Diplomați din țări precum Marea Britanie, […]

Citește și: