Situație unică în România. Petrolul joacă patru meciuri în mai puțin de două luni, pe același stadion, în calitate de echipă vizitatoare.
Gaz Metan a murit, dar activitatea fotbalistică în Mediaș e mai efervescentă ca oricând. Trei echipe din SuperLiga și una din Liga 2 Casa Pariurilor au ales să joace meciuri în orașul sibian, iar Petrolul este cel mai des echipa oaspete.
La Mediaș se joacă fotbal la foc automat
Fanii fotbalului din Mediaș au primit o lovitură dură, în vară, când echipa locală Gaz Metan s-a desființat din cauza datoriilor financiare uriașe. Pe stadionul din localitate, însă, ”Sportul Rege” este practicat la foc automat.
Cocheta arenă din Mediaș este închiriată de toate echipele din zona transilvană, iar Petrolul devine echipa vizitatoare cu cele mai multe prezențe pe stadionul Gaz Metan.
În mai puțin de două luni ”lupii” se vor putea lăuda cu patru partide disputate la Mediaș. Prima a s-a jucat pe 5 august, în cadrul etapei a patra din SuperLiga. Petrolul s-a impus cu 1-0 în fața ”gazdelor” de la ”U” Cluj.
Pe 10 septembrie, prahovenii au fost din nou oaspeți pe stadionul medieșean, de această dată pentru a întâlni o altă ”gazdă”, pe FC Hermannstadt, în etapa a 10-a a campionatului. Sibienii s-au impus cu 2-1.
Imediat după pauza internațională, Petrolul se va deplasa din nou în orașul de pe Târnava Mare. De această dată pentru meciul din play-off-ul Cupei României contra divizionarei secunde Șelimbăr. Partida e programată miercuri, 28 septembrie, de la ora 18:45.
În sfârșit, ultimul meci din acest an al Petrolului la Mediaș se va disputa pe 1 octombrie, cu CFR Cluj având statutul de echipă gazdă. Meciul contează pentru etapa a 12-a din SuperLiga.
Cum a ajuns Mediașul să găzduiască patru echipe, niciuna din localitate
Arena din Mediaș nu a găzduit niciodată în istoria lui atât de multe meciuri de fotbal. Ironia face ca echipa locală Gaz Metan să se fi desființat între timp. Și totuși, stadionul din localitate este la mare căutare.
Arena Gaz Metan este de ani buni gazda Universității Cluj, obligată să se mute de pe cel mai mare stadion al Transilvaniei din cauza unui festival de muzică electronică organizat anual la Cluj-Napoca la sfârșitul lunii august.
Cum gazonul de pe Cluj Arena are cel mai mult de suferit din cauza sutelor de tone de echipament, până la refacerea acestuia ”Șepcile roșii” se mută preț de câteva etape la Mediaș.
FC Hermannstadt și-a stabilit cartierul general tot la Mediaș, începând cu luna octombrie 2020, după ce stadionul din Sibiu a intrat într-un amplu proces de renovare. Practic din vechiul stadion nu a mai rămas decât tribuna oficială, pe locul fostului edificiu ridicându-se un stadion nou.
Prezența celor de la Șelimbăr și a campioanei CFR Cluj este una efemeră. Primii au închiriat arena Gaz Metan pentru meciul din Cupa României, pentru că arena divizionarei secunde nu întrunește condițiile pentru transmisii TV.
În cazul CFR-ului, mutarea la Mediaș se dorește a fi, de asemenea, de scurtă durată. Suprafața de joc de pe arena din Gruia este înlocuită din cauză că a fost deteriorată grav de un virus.
”Așa cum am anunțat zilele trecute, am început lucrările de modernizare a gazonului de pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, astfel că meciul CFR Cluj – Petrolul Ploiești, din etapa a 12-a a SuperLigii, nu se va juca în Gruia, ci la Mediaș pe Stadionul Municipal.
Meciul va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, ora 21:30, iar intrarea spectatorilor va fi liberă”, se arată într-un comunicat pe pagina de Facebook a campioanei României.
Petrolul a jucat în deplasare la… Ploiești
O altă situație inedită pe care petroliștii au trăit-o în acest sezon a fost aceea de a juca în deplasare, în fața propriilor suporteri, pe stadionul din Ploiești. S-a întâmplat pe 31 august, în disputa din etapa a opta a sezonului în curs la meciul cu Chindia Târgoviște, câștigat de ”lupi” cu 3-2.
Inițial, dâmbovițenii au anunțat că meciul cu Petrolul se va juca la Buzău, tocmai pentru a evita situația amintită, însă au renunțat la acest demers. Cândia își joacă meciurile de pe teren propriu pe arena ”Ilie Oană” din toamna anului trecut.
Stadionul din Târgoviște este în plin proces de reconstrucție, dar lucrările sunt mult întârziate. Astfel, Chindia a fost obligată să își caute o nouă casă. Buzăul a fost prima alegere, iar din septembrie anul trecut arena ”Ilie Oană” a devenit ”casa” roș-albaștrilor.