FC Petrolul Ploiești – 10 ani de la câștigarea Cupei României!


Pe 1 iunie 2013, Petrolul își adăuga în palmares încă un trofeu important.

În fața a 30.000 de ploieșteni, „lupii” răsturnau calculele hârtiei și, în finala de pe „Arena Națională”, treceau la limită, 1-0, de CFR Cluj.

Singurul gol al partidei a fost marcat de către Jeremy Bokila, în startul confruntării, un avantaj pe care petroliștii și l-au conservat până la final și au trimis, astfel, pentru a treia oară Cupa României la Ploiești. Un meci special, în condițiile în care aproape tot staff-ul tehnic se afla în tribune, atât Cosmin Contra cât și secundul său, Laurențiu Roșu, fiind suspendați, iar din lot lipseau destui fotbaliști importanți, accidentați, cazul lui Laurențiu Marinescu, sau fără drept de joc pentru finală, cum s-a întâmplat cu Geraldo sau Bornescu!

Trofeul a fost ridicat, la final, de către Soni Mustivar, primul „căpitan” străin din istoria Petrolului! „Acel moment nu-l voi uita vreodată! Este una dintre cele mai frumoase amintiri, nu doar ca sportiv, ci și ca om, pe care le-am adunat în viața mea! Am mai câștigat, apoi, două Cupe, însă nu a fost la fel, nu am trăit aceeași senzație. Îmi voi aminti toată viața bucuria de atunci, modul în care ne-au susținut fanii și cum am sărbătorit, apoi, cu ei și pot să spun că mă simt ca fâcând parte, și acum, din familia <<lupilor galbeni>>”, a fost mesajul pe care mijlocașul francez l-a transmis petroliștilor și care va putea fi vizionat în intregime, în cursul zilei de astăzi, pe canalele oficiale de Facebook, Instagram și YouTube ale clubului nostru. Tot acolo vețu puteți vedea și un mesaj al marcatorului unicului gol al finalei, Jeremy Bokila.

Pentru Petrolul au jucat, în acea finală, Hamutovski – Alcenat, Hoban, Manasse Enza-Yamissi, Guilherme – Boudjemaa (90+2 Achim), Mustivar (cpt), Mojica (82 Romario Pires), Grozav (72 Vlad Morar) – Bokila, Younes, pe foaia oficială mai regăsindu-se Oprea – Neag, Renan Silva și Grecu.

Parcursul în Cupa României, ediția 2012-2013

„16”-imi: FC Petrolul – Damila Măciuca 2-0

Marcatori: Ad. Cristea (6), L. Marinescu (63).

Optimi: FC Brașov – FC Petrolul 0-2

Marcatori: Ad. Cristea (2), Bokila (62)

Sferturi de finală: FC Petrolul – Concordia Chiajna 2-1

Marcator: Bokila (44, 54)/Purece (82).

Semifinale/tur: Oțelul Galați – FC Petrolul 0-3

Marcatori: Geraldo (3), Cojoc (60, autogol), Bokila (71).

Semifinale/retur: FC Petrolul – Oțelul Galați 1-2

Marcatori: Bokila (56)/Paraschiv (8), Iorga (90, pen.)

Finală: FC Petrolul – CFR Cluj 1-0

Marcator: Bokila (8).

Glasul Ploieștean

Next Post

Fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, revine în presă

vin iun. 2 , 2023
Iulian Bădescu revine în presă prin publicația tipărită și online – Găzarul. De profesie economist, jurnalist în perioada 1995 – 2008 la mai multe publicații scrise, emisiuni TV și emisiuni Radio, ulterior senator în Parlamentul României și Primar al municipiului Ploiești, după o pauză de 15 ani de presă, revine […]

Citește și: