Primarul Dobre, mandatat să voteze rezilierea contractului cu Rosal. Condiția consilierilor PSD-ALDE: Viitorul tarif care va fi practicat de noul operator să nu fie mai mare decât tariful actual


După o lungă dezbatere care a ținut apoximativ două ore, aleșii locali ploieșteni au decis, în cadrul ședinței extraordinare de luni ca primarul Adrian Dobre să fie mandatat să voteze pentru rezilierea contractului de salubritate cu Rosal, la viitoarea şedinţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor”, programată vineri.

Însă, consilierii locali PSD și ALDE au pus condiția ca viitorul tarif care va fi practicat de noul operator să nu fie mai mare decât tariful actual.

 După acest vot, primarul urmează să se prezinte în şedinţa ADI, unde o decizie privind rezilierea sau menţinerea contractului se ia cu majoritatea voturilor exprimate de reprezentanţii celor 36 de localităţi aflate în contract.

În timpul dezbaterilor,  primarul Adrian Dobre a continuat seria de acuze aduse operatorului, afirmând că firma de salubritate şi-a dovedit incapacitatea de a gestiona problemele municipiului şi că singura şansă de a scăpa de gunoaiele de pe străzi este rezilierea contractului.

În replică, consilierii PSD şi ALDE au atras atenția atât asupra riscului ca viitorul operator să solicite un tarif mult mai mare decât cel din prezent, cât și asupra faptului  primarul ar trebui mai întâi să prezinte sursele bugetare, în condițiile în care Primăria va fi nevoită să plătească serviciile de salubritate prestate de  viitorul operator, urmând ca pe viitor să recupereze banii de la cetățeni.

În cele din urmă, după aproape două ore de contre şi o pauză de 10 minute pentru consultări, timp în care câţiva din consilieri au părăsit sala de şedinţe fără a mai reveni, proiectul de hotărâre pentru mandatarea primarului a fost aprobat, cu 16 voturi favorabile din tot atâtea exprimate, numai după ce aleşii PSD au propus un amenadament ca votul pe care primarul îl va da în şedinţa de vineri a ADI să fie condiţionat de păstrarea tarifului, pe viitor, până la finalizarea unei noi licitaţii, la nivelul actual.

Sursa: deprahova.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Șase cadre didactice au luat nota 10 la titularizare. Vezi cine sunt aceștia

mar iul. 23 , 2019
Candidații care au susținut proba scrisă a examenului de titularizare, în județul Prahova, în acest an, au aflat marți rezultatele. Afișarea notelor a fost prilej de bucurie, pentru unii, și motiv să intre în pământ de ruşine, pentru alții. Procentul celor care au luat note peste 7.00 și care pot […]

Citește și: