Guvernul Cîțu nu mai acordă vouchere de vacanță în 2021

3

Premierul Florin Cîțu le-a spus liderilor PNL, reuniți luni în ședința Biroului Executiv (PNL) al partidului, că ia în calcul, ca măsură pentru încadrarea în deficitul de aproximativ 7%, să nu mai acorde vouchere de vacanță bugetarilor în 2021, subliniind că vor putea fi folosite cele din 2019 și 2020 care au rămas neutilizate, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la ședință.

Ulterior, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, precizând că voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021.

„Nu se emit noi vouchere”, a spus Orban.

Citește și: Guvernul PNL-USR-PLUS dă o lovitură celor 5 milioane de pensionari în plină pandemie. Pensiile nu vor creşte anul acesta

Potrivit acestuia, în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari nu s-a luat o decizie.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că Legea bugetului de stat este finalizată, însă mai sunt câteva aspecte de clarificat în rândul coaliţiei de guvernare. Legea va fi pusă în transparenţă publică marţi sau miercuri, iar deficitul se va încadra ”între 7% – 7,1%”.

”Legea bugetului de stat va fi în dezbatere mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva  măsuri (…) cu cei din coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi  în transparenţă publică marţi sau miercuri dimineaţă cel mai târziu”, a anunţat, luni, premierul.

Acesta a precizat că deficitul va fi ”între 7% – 7,1%”.

Citește și: Veşti proaste pentru bugetari. Cîţu anunţă PLAFONAREA sporurilor: „E vorba despre plafonare în acest moment!”

Întrebat dacă sporurile vor fi eliminate, Cîţu a precizat: ”Despre aceste amendamente este vorba, ele există. E vorba despre o plafonare în acest  moment, dar urmează o lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul public”.

În plus, premierul a precizat că subvenţiile pentru partidele politice vor fi reduse.

Glasul Ploieștean

Next Post

Guvernul PNL-USR-PLUS dă o lovitură celor 5 milioane de pensionari în plină pandemie. Pensiile nu vor creşte anul acesta

lun feb. 8 , 2021
Punctul de pensie va fi majorat abia de la 1 ianuarie 2022, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, după şedinţa coaliţiei de guvernare. Lovitură pentru 5 milioane de pensionari. Guvernul va îngheţa pensiile românilor anul acesta. Majorarea punctului de pensie va fi amânată pentru ianuarie 2022. Anuntul a fost […]

Citește și: