Petrolul a promovat matematic în Liga 1 » Fanii au intrat pe gazon! Luptă decisivă pentru celălalt loc direct promovabil


Petrolul Ploiești a învins-o pe Concordia Chiajna, scor 2-0, și a promovat matematic în Liga 1! „Lupii galbeni” revin pe prima scenă după 6 ani.

  • Pentru al doilea loc direct promovabil luptă FC Hermannstadt și U Cluj. Cele două au câte 57 de puncte și se vor întâlni marți, de la ora 19:30, în meci direct.
  • CSA Steaua va încheia pe locul 4 play-off-ul, dar nu are drept de promovare. Suporterii „militari” așteaptă o comunicare oficială din partea Federației.

Orașul lui Caragiale a respirat pentru ca mândria locală, Petrolul Ploiești, să se întoarcă în elita fotbalului românesc. Unii oameni s-au învoit de la serviciu ori au plecat mai devreme ca să fie pe stadion, pentru a fi martori la revenirea „lupilor” în Liga 1, după o absență de 6 ani.

Cu tricouri ale clubului din perioade mai frumoase, în galben, în albastru, „găzarii” de toate vârstele au umplut în mare parte stadionul „Ilie Oană”. Aproximativ 12.000 de oameni au asistat la meciul în care cu toții au cântat: „Ale Petrolul, ale / Adio, Serie B!”.

Mario Bratu, eroul promovării Petrolului

Da, Ploieștiul a fost și mai exuberant decât azi, pentru cine a trăit finala din 1995, când Petrolul a răpus Rapid în finala Cupei sau momentul 2013, același trofeu, nu mai pomenim de seniorii ce-au văzut istoria în direct, în anii „50-„60. Galeria a dat tonul, dar Mario Bratu (19 ani) este cel care a făcut ca stadionul să vibreze la maximum.

Două goluri spectaculoase ale copilului născut în oraș, unul mai frumos ca altul. În minutul 38, a tras de la 20 de metri, apoi în startul părții secunde a punctat din lovitură liberă de la aproximativ aceeași distanță, un șut cu efect, care a pornit carnavalul în tribune.

Reușitele au dezmorțit nu doar tribunele, ci și jocul petroliștilor, mai plin de emoții decât situația financiară alarmantă a clubului! Jarovici (58) a mai atârnat niște plumb de picioarele „găzarilor”, după ce a fost eliminat ca urmare a unui cot aplicat în figură lui Marc.

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1. CSA Steaua nu are drept de promovare!

Petrolul – Chiajna 2-0

  • A marcat: M. Bratu ’38 ’48

Final de meci! Petrolul a promovat în Liga 1!
min. 70: Înlocuit de Nicolae Constantin, Mario Bratu a mers în tribune și s-a transformat în șef de galerie!
min. 58: Senad Jarovic, fotbalistul Petrolului, vede direct cartonașul roșu, din cauza unei lovituri aplicate cu cotul lui Marc.
min. 48, gol Petrolul, 2-0: Mario Bratu reușește „dubla” dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, un șut cu mult efect, care îl păcălește pe Aldescu.

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!

min. 38, gol Petrolul, 1-0:

Mario Bratu înscrie cu un șut superb de la 20 de metri. Își face mingea pe stângul, iar Marc deviază aproape de vinclu, la colțul lung. Ploieștenii sunt promovați la acest scor! Fanii sunt în picioare: „Ale, Petrolul, ale / Adio, Serie B!”.

min. 20: Aldescu are un reflex excelent în fața aceluiași Bratu.

min. 10: Meciul a fost întrerupt din cauza fumigenelor aprinse de fanii Petrolului.
min. 7: Mario Bratu își încearcă norocul cu un șut de la 20 de metri. Petrolul obține primul corner al meciului.

Fanii Petrolului sunt pregătiți pentru sărbătoare. Lovitura de începere a fost dată de Tavi Grigore.

Glasul Ploieștean

Next Post

Destine Holidays, noul broker de vacanțe în România

mar mai 10 , 2022
Destine Holidays, parte a Destine Holding SA, anunță intrarea pe un nou segment de piață prin introducerea unui concept inedit pe piața turistică din România, și anume serviciul de broker de vacanțe. Companiile membre Destine Holding au înregistrat o cifră de afaceri de 130 milioane de euro în 2021, deservind […]

Citește și: