Încă un accident în cartierul Enăchiță Văcărescu. Cauza: lipsa vizibilității și neacordare de prioritate


Încă un accident în cartierul Enăchiță Văcărescu la intersecția străzii Vitejilor și străzii Enăchiță Văcărescu, cauza fiind pe de o parte lipsa vizibilității, iar pe de altă parte neacordarea priorității de către unul dintre participanții la trafic.

În cursul acestei dimineți un accident minor a avut loc în cartierul Enăchiță Văcărescu. În urma accidentului două mașini, un Renault și un Opel s-au tamponat în intersecția străzii Vitejilor și străzii Enăchiță Văcărescu, acolo unde un semn rutier „STOP” este prins de un pom cu sârmă și vizibilitatea acestuia este obturată de frunze.

În atenția Comisiei Municipale pentru Transport și Siguranța Circulației, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură din cadrul Consiliului Local Ploiești.

Foarte multe accidente se petrec în intersecția menționată din cauza următorilor factori:

  • str. Enăchiță Văcărescu este strada care practic „taie” cartierul cu același nume, făcând legătura între str. Malu Roșu și str. Gheorghe Grigore Cantacuzino.
  • str. Vitejilor se întinde de la intersecția cu str. Dr. Carol Davila până la intersecția cu str. Zimbrului, fiind cu sens unic spre str. Zimbrului.
  • La intersecția str. Vitejilor cu str. Enăchiță Văcărescu există un semn rutier „STOP”, pe sensul de mers din direcția str. Dr. Carol Davila spre str. Zimbrului, care, cu timpul, țeava de susținere a semnului rutier a ruginit si ș-a rupt, locatarii din zonă prinzând semnul cu pricina de un pom de pe margine, la o distanță de aproximativ 10 metri de zona de vizibilitate pentru acordarea de prioritate.
  • O parte din str. Enăchiță Văcărescu (de la intersecția cu str. Vitejilor până la intersecția cu str. Malu Roșu) a fost în trecut cu sens unic, în acest moment fiind cu dublu sens, pe această porțiune parcându-se de o parte și de alta (chiar dacă există semn de staționarea interzisă și semnul adițional de ridicare a mașinilor staționate), traficul desfășurându-se pe o singură bandă din cele trei.

Locuitorii din zonă solicită Comisiei Municipale pentru Transport și Siguranța Circulației Ploiești o soluție tehnică în vederea realizării unui trafic mai sigur în zona mai sus detaliată.

Glasul Ploieștean

Next Post

Incendiu la Halele Centrale din Ploiești în ziua de Paște

Dum apr. 24 , 2022
Duminică după-amiază a izbucnit un incendiu la Halele Centrale din Ploiești. Pompierii au intervinit pentru stingerea focului în clădirea monument istoric. VIDEO la finalul textului. Potrivit ISU Prahova, în această după-amiază a izbucnit un incendiu la Halele Centrale din Ploiești. Incendiul s-a manifestat cu degajare mare de fum pe o suprafață […]

Citește și: