Magistrații Tribunalului Prahova judecă mâine suspendarea Hotărârii de reorganizare din Consiliul Județean Prahova


UPDATE:

Victorie a salariaților Consiliului Județean Prahova în fața noii conduceri! Tribunalul Prahova a suspendat hotărârea de restructurare a organigramei

Secția Contencios administrativ a Tribunalului Prahova va avea mâine pe rol judecarea cererii de suspendare a executării actului administrativ emis de Consiliul Județean Prahova pentru reorganizarea instituției.

Este primul proces intentat de funcționarii publici afectați de restructurarea aparatului de specialitate al Consiliului Județean Prahova, inițiată de liberalul Iulian Dumitresc si dusă în ridicol pe platformele de socializare, batjocorind salariații prin afirmația publică a acestuia că “se fac reduceri la Consiliul Județean de Black Friday”.

Această Hotărâre a stârnit valuri de nemulțumire din partea salariaților Consiliului Județean Prahova, în special din cauza faptului că nu toți au avut parte de același tratament. Practic, au fost nevoiți să susțină examen numai acei angajați ale căror posturi s-au redus față de numărul existent anterior în direcțiile și compartimentele CJ Prahova, iar alți salariați nu au putut susține nici măcar examen, contrar declarațiilor președintelui Iulian Dumitrescu precum că “toți salariații vor susține concurs”, aceștia rămânând practic fără posturi prin desființarea acestora.

În afara procesului de mâine, zeci de alți salariati au depus deja o a doua acțiune în instanță cu privire la aceeași cauză, aceștia din urmă fiind reprezentați de avocata Doina Scutea, decanul Baroului Alba (cea care a obțiunut suspendarea Hotărârii privind reorganizarea aparatului de specialitate al Consiliului Local Deva în urmă cu două luni de zile).

Având în vedere decizia nr. 865/12.11.2020 a tribunalului Hunedoara,  privind suspendarea executării actului administrativ (HCL nr. 387  privind reorganizarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Deva), considerentele din motivarea deciziei sunt similare cu cele ale Hotărârii Consiliului Județean Prahova nr. 140/13.11.2020 (privind reorganizarea aparatului de specialitate al C.J. Prahova), astfel avocații salariaților CJ Prahova vor invoca în acțiunea acestora cazuri de bună practică.

Pentru aceste motive nu putem trage decât concluzia că aceste acte administrative nu au reprezentat decât acțiuni electorale de campanie cu privire la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020. Din nefericire pentru liberali, românii și-au dat seama de aceste intenții, votul acestora fiind exprimat în consecință.

Glasul Ploieștean

Next Post

Victorie a salariaților Consiliului Județean Prahova în fața noii conduceri! Tribunalul Prahova a suspendat hotărârea de restructurare a organigramei

mie dec. 16 , 2020
Un prim pas în favoarea angajaților Consiliului Județean Prahova afectați de disponibilizări a fost făcut, în această dimineață! Completul de judecată al Secției a II-a civile și contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova a admis cererea depusă de un prim grup de salariați ai Consiliului Județean Prahova, prin care s-a […]

Citește și: