Măsurile de coronavirus ar putea cauza o insuficiență mondială a alimentelor, avertizează ONU


Exclusiv: politicile protecționiste și deficitul de lucrători ar putea vedea că problemele încep în câteva săptămâni

Măsurile protecționiste ale guvernelor naționale în timpul crizei de coronavirus ar putea provoca deficiențe alimentare în întreaga lume, a avertizat organismul alimentar al ONU.

Recoltarea a fost bună, iar perspectivele pentru culturile discontinue sunt promițătoare, însă deficitul de lucrători pe teren adus de criza virusului și o mișcare către protecționism – tarife și interdicții la export – ar putea apărea rapid probleme în săptămânile următoare.

Maximo Torero, șef economist al Organizației ONU pentru Alimentație și Agricultură, a declarat pentru Guardian: „Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este ca guvernele să restricționeze fluxul de produse alimentare. Toate măsurile împotriva liberului schimb vor fi contraproductive. Nu este momentul pentru restricții sau pentru punerea în aplicare a barierelor comerciale. Acum este momentul să protejăm fluxul de produse alimentare în întreaga lume.

CONTINUAREA O PUTEȚI LECTURA PE THEGUARDIAN.COM

Sursa: www.theguardian.com

Glasul Ploieștean

Next Post

Directorul DSP Prahova a demisionat. Doctorul Bogdan Nica ar putea să fie noul director

vin mart. 27 , 2020
În plină epidemie de coronavirus, Dan Ioniţă, directorul DSP Prahova, a demisionat din. Surse din instituţie susţin că decizia este luată în urma numeroaselor probleme din judeţ în ceea ce priveşte sistemul de sănătate, probleme care au devenit vizibile în momentul apariţiei crizei coronavirusului. Demisia lui Ioniţă a dat naştere […]

Citește și: