Noile tarife la energie electrică și gaze naturale. Se introduce și tariful social


Guvernul a anunțat în joi seară un nou set de măsuri pentru a plafona, în anumite condiții, tarifele la curent și gaze pentru populație, pentru un an.

Care vor fi tarifele la curent electric

pentru gospodăriile cu un consum lunar de până în 100 de kilowați se va introduce un tarif social de 0,68 lei per kilowatt, cu TVA inclus.

Pentru gospodăriile cu un consum de energie electrică între 100 și 300 de kw, tariful va fi de 0,8 lei per kilowatt cu TVA inclus.

Ceilalți consumatori, inclusiv persoane juridice și instituții publice, vor plăti un leu /kwh.

Tarifele la gaze naturale vor fi plafonate

În ceea ce privește gazele naturale, clienții casnici cu un consum anual de până la 1.200 metri cubi (mc) vor beneficia de un tarif de 0,31 lei per kilowatt.

Pentru pentru consumatorii non-casnici (IMM-uri, spitale, școli, grădinițe, primării etc) costul gazului natural va fi de 0,37 lei per kilowatt.

Glasul Ploieștean

Next Post

De la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România

sâm feb. 26 , 2022
De la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională. Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de […]

Citește și: