Pe 1 septembrie NU va fi reluată furnizarea apei calde la Ploiești. Mesajul Termoficare Prahova


Pe 1 septembrie ar fi trebuit reluată furnizarea apei calde în cele peste 50.000 de apartamente din Ploiești. Acest lucru nu se va întâmpla, din păcate peste cei peste 100.000 de locatari.

Termoficare Prahova a sistat furnizarea apei calde în Ploiești la 1 august, invocând lucrări de reparație la un cazan de producție. Operatorul, al cărui contract a fost între timp reziliat, a anunțat inițial că măsura este valabilă o lună de zile.

Lucrările de reparație nu au mai fost efectuate, la solicitarea ADI Termo Prahova, gestionarul contractului de termoficare, iar operatorul a refuzat până acum repornirea instalațiilor pe care le consideră periculoase. Același lucru se va întâmpla și joi, 1 septembrie.

Directorul Termoficare Prahova, Mihai Savin, a declarat pentru observatorulph.ro:

În lipsa lucrărilor de reparații, pe care nu le-am mai efectuat ca urmare a dispozițiilor primite de la ADI Termo Prahova, nu ne putem asuma riscul repornirii sistemului. I-am invitat pe cei de la ADI Termo Prahova să facă acest lucru dacă doresc. Noi nu ne permitem să dăm cu subsemnatul”.

Acesta a dat exemplul centralei de la Mintia, care a fost oprită pentru că nu a mai corespuns cerințelor de mediu.

Reamintim că toate demersurile de până acum ale autorităților locale și județene, inclusiv ale aleșilor din Consiliul Local Ploiești, respectiv Consiliul Județean Prahova au fost inutile.

Așadar mâine, 1 septembrie, va fi tot ”secetă” la robinetele de apă caldă ale ploieștenilor.

Preluare: observatorulph.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Românii vor avea o nouă zi liberă, de Bobotează

joi sept. 1 , 2022
Românii vor avea o nouă zi liberă, pe 6 ianuarie, de Bobotează. Decizia a fost luată astăzi de către Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților. Anunțul a fost făcut pentru G4Media de către deputatul USR Cristian Seidler. Pentru a intra în vigoare, legea mai trebuie votată de Camera Deputaților și […]

Citește și: