Românii vor avea o nouă zi liberă, de Bobotează


Românii vor avea o nouă zi liberă, pe 6 ianuarie, de Bobotează. Decizia a fost luată astăzi de către Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților.

Anunțul a fost făcut pentru G4Media de către deputatul USR Cristian Seidler. Pentru a intra în vigoare, legea mai trebuie votată de Camera Deputaților și promulgată de președintele Iohannis.

Potrivit hotnews.ro, Sărbătoarea Boboteaza sau Botezul Domnului, cunoscută şi sub denumirile „Arătarea Domnului” și „Epifania”, este celebrată de creștini pe 6 ianuarie, iar, pe lângă sfințirea apei, include și o serie de obiceiuri și tradiții.

Boboteaza face parte din seria celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească faptele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să păşească în viaţa publică. De aceea Biserica mai numeşte Boboteaza „Arătarea Domnului”, „Dumnezeiasca Arătare” și „Epifania”, această din urmă denumire provenind din limba greacă şi însemnând „arătare”, „descoperire”, „revelare”. De fapt, Boboteaza înseamnă înnoirea omului creştin.

În fiecare an, angajații de la stat și privat beneficiază de 15 sărbători legale. Anul acesta, 9 au ”picat” în timpul săptămânii și 6 în week-end.

Glasul Ploieștean

Next Post

Criza apei calde. Mircea Cosma explică pașii pentru repornirea agentului termic în Ploiești

lun sept. 5 , 2022
Criza apei calde la Ploiești continuă. De 34 de zile, ploieștenii folosesc sisteme improvizate pentru incălzirea apei, iar soluțiile autoritațiilor întârzie să apară. Nimeni nu știe când vom avea din nou apă caldă și, mai grav, nu se știe cum va fi rezolvată situația. În tot acest timp, curg acuzații […]

Citește și: