Șomajul a atins un minim istoric în Prahova – 1,95%, după 25 de ani


După doi ani de pandemie, în care atât viața cotidiană, cât și cea economică au avut atât de mult de suferit, primăvara anului 2022 aduce o premieră neașteptată în Prahova: șomajul a atins mimimul istoric de 1,95%!

Această cifră a fost confirmată de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Prahova, la sfârșitul lunii aprilie a.c., când la nivelul județului erau înregistrați aproape 5.700 de șomeri.

Potrivit directorului instituției, Cristina Stoichici, doar acum 25 de ani a mai fost înregistrat un procent atât de redus, una dintre explicațiile ratei de 1, 95% a șomajului fiind aceea că, având în vedere oferta de locuri de muncă existentă lunar la nivelul județului, mai ales acum, după cei doi ani de pandemie, numai cine nu vrea de lucru nu-și găsește.

De altfel, firmele sunt în continuare în căutare de noi angajați, la Ploiești, la sfârșitul săptămânii trecute, fiind desfășurată Bursa generală a locurilor de muncă în Prahova, eveniment care s-a desfășurat, în paralel, și în alte peste 70 de orașe mari din țară, scopul fiind același – încadrarea în muncă a șomerilor.

Iar evenimentul a fost de impact, în condițiile în care, dintre cele 400 de persoane care au participat la acțiunea desfășurată la Palatul Culturii din Ploiești, jumătate dintre acestea au plecat mulțumite, întrucât fuseseră deja selectate, pe loc, în vederea încadrării, posturile oferite de firmele prezente fiind din toate domeniile, inclusiv pentru cei care aveau studii superioare.

Glasul Ploieștean

Next Post

Bustul unui fost primar din Ploiești, furat dintr-un cimitir. Poliția a deschis o anchetă

mar mai 24 , 2022
Poliţia judeţeană Prahova anunţă că a deschis o anchetă după ce persoane necunoscute au furat din cimitirul Viişoara bustul unui fost primar al municipiului Ploieşti. „Din primele verificări efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că în perioada 24 aprilie-20 mai a.c., persoane necunoscute ar fi sustras bustul unui fost primar […]

Citește și: