Primarul Ploieştiului îi cere premierului să se implice în rezolvarea problemei privind alimentarea cu apă caldă a locuitorilor oraşului/ Volosevici susține că e ”un joc politic”


Primăria Ploieşti anunţă că edilul Andrei Volosevici a solicitat o audienţă premierului Nicolae Ciucă, solicitând implicarea acestuia în rezolvarea problemei alimentării cu apă caldă a celor peste 130.000 de locuitori ai oraşului care din 1 august nu beneficiază de această facilitate.
Demersul este făcut în contextul în care primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean, care este prim-vicepreşedinte al PNL, nu au reuşit să găsească o soluţie pentru reluarea furnizării apei calde în sistem centralizat în municipiu.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Primăria Ploieşti, primarul Andrei Volosevici a solicitat, vineri, primului-ministru al României, primirea în audienţă în vederea găsirii unei soluţii care să ducă la deblocarea situaţiei privind alimentarea cu apă caldă a municipiului.

„Am făcut toate demersurile necesare şi, din păcate, nu am reuşit deblocarea acestei situaţii în cadrul discuţiilor purtate cu reprezentanţii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean Prahova, ai operatorului de termoficare şi ai ADI Termoficare Prahova, cei care gestionează contractul cu operatorul Termoficare Prahova S.A. Sper ca, prin implicarea şi sprijinul primului ministru, să găsim soluţii pentru a evita ca municipiul Ploieşti să rămână fără alimentare cu agent termic în sistem centralizat”, a declarat primarul Andrei Volosevici, citat în comunicatul municipalităţii.

Peste 130.000 de locuitori ai oraşului Ploieşti, precum şi instituţii, inclusiv Spitalul de Pediatrie şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, nu au apă caldă de la 1 august, după ce firma care a semnat contract cu A.D.I. Termo Prahova a sistat furnizarea acestui serviciu, invocând necesitatea realizării de reparaţii.

Imediat după luarea deciziei de sistare a furnizării apei calde, primarul Andrei Volosevici a invocat că este vorba despre un joc politic care îl vizează, precizând că nu Primăria a semnat contractul cu firma care a câştigat licitaţia la doar câteva luni de la înfiinţarea sa, ci autorităţile judeţene, conduse de şeful de partid al lui Volosevici, prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu.

Ulterior, Consiliul Judeţean a anunţat că a votat rezilierea contractului cu compania Termoficare Prahova SA şi a somat firma să reia furnizarea apei calde, însă compania a transmis că nu poate face acest lucru.

„Având în vedere starea avansată de degradare a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 constatată prin evaluări tehnice externe raportate către autorităţi, compania Termoficare Prahova SA nu poate sã îşi asume răspunderea punerii în funcţiune a utilajului fără finalizarea planului de reparaţii, potrivit reglementărilor legale”, au transmis, marţi, reprezentanţii societăţii comerciale.

Glasul Ploieștean

Next Post

Florin Salam NU a murit. “Rușine Pro TV!” a scris manelistul pe Facebook

sâm aug. 13 , 2022
Manelistul Florin Salam NU a murit. după Știrea publicată de ProTV potrivit căreia manelistul Florin Salam a decedat la spital în urma consumului excesiv de droguri, cântărețul a publicat pe o rețea de socializare o postare în care dezminte. ”Dragilor. Voi fi scurt și la obiect. Nu! Nu am murit! Iar, […]

Citește și: